Nettipokeria varten uusi elin?

Veikkaus ja RAY saattavat perustaa yhteiselimen nettipokeria varten, arvioi eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari pitää periaatteessa mahdollisena, että Veikkaus ja Raha-automaattiyhdistys RAY perustaisivat yhteiselimen nettipokeria varten.

Nykyisin yksikään suomalainen toimija ei ylläpidä internet-pokeria, vaan nettipokerin harrastajat pelaavat ulkomaisilla internetsivuilla. Veikkauksen toimialaan pokeri ei kuulu, RAY taas ei ole aikeissa perustaa omaa nettipokeria.

Skinnari sanoi tamperelaisen Aamulehden haastattelussa tänään, että Veikkauksen ja RAY:n yhdistäminen on lainsäädännöllisesti mahdollinen, mutta tuskin hyvä ratkaisu.

-Yhdistämisen sijaan nettipokeria varten kannattaisi ennemmin miettiä kolmannen toimijan tekemistä. Se voisi olla Veikkauksen ja RAY:n yhteiselin verkkotoimintoja varten, sanoi Skinnari Aamulehden mukaan.

Samassa lehtijutussa hallitusneuvos Jouni Laiho sisäministeriöstä arvioi, että Suomessa ei ole poliittista tahtoa nettipokerin perustamiseen. Laihon mukaan se vain lisäisi peliriippuvaisten ongelmia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat