"Netti on parempi paikka tavata kuin hämyisä ravintola"

Verkosta yli viisikymppisenä uuden elämänkumppanin löytänyt Sarita Maja-Hellman kannustaa ikäihmisiä käyttämään internetiä ennakkoluulottomasti.

Kun Sarita Maja-Hellman aloitti nettideittailun vuonna 2001, kaikki eivät suhtautuneet asiaan innostuneesti.

− Töissä olivat huolissaan suffailustani. Joku ihan bluffijuttu sieltä kuitenkin tulee, he sanoivat.

Saritan tarina on kaikkea muuta kuin bluffia. Hän on onnellisesti naimisissa miehen kanssa, jonka tapasi yhdeksän vuotta sitten deittipalstan kautta.

− Olen sanonut monelle, että kun tapaa internetissä jonkun, hänestä voi ottaa etukäteen selvää, ikään kuin "zuumata". Minäkin selailin ilmoituksia ja katsoin, että tuo harrastaa tätä ja tätä, en minä tällaista halua. Paljon parempi paikka internet on tavata kuin hämyisä ravintola!

Sarita ei ylipäätään usko, että he olisivat nykyisen puolisonsa Mikon kanssa muuten kohdanneet. Vaikka he asuivat vain viiden kilometrin päässä toisistaan, heillä ei ollut yhteisiä tuttavia, eikä kumpikaan harrastanut ravintoloissa käymistä.

Tietotekniikka yhteisenä harrastuksena

Sarita haluaa rohkaista ikätovereitaan rohkeasti internetin pariin.

− Internetin käyttö on loppujen lopuksi aika helppo oppia. Vanhat ihmiset eivät ole nettideittailusta kovin innostuneita. Ehkä he kokevat, ettei se ole heidän ikäisilleen soveliasta, Sarita pahoittelee.

Tietotekniikasta on muodostunut Saritalle ja hänen puolisolleen yhteinen harrastus. Kaksikko on varannut netistä muun muassa matkoja. Lisäksi Mikko soittelee Skype-puhelimella ystävilleen ympäri maailmaa, Sarita käyttää ahkerasti Facebookia.

− Lapsenlapseni asuvat Oulussa. Facebookin välityksellä voin seurata heidän touhujaan. Internetin käyttö antaa mahdollisuuden yhteydenpitoon ajasta ja paikasta riippumatta, Sarita iloitsee.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat