Netflixin hittielokuva taas kohun keskellä – näytti kuvaa aidosta junaonnettomuudesta

Bird Box -elokuvan kohtaus närkästyttää.

Suoratoistopalvelu Netflixiä syytetään aidon onnettomuusmateriaalin käyttämisestä hittielokuvassaan. The Canadian Pressin mukaan Bird Box -elokuvan kohtauksessa näkyy kuvaa tuhoisasta junaonnettomuudesta, joka tapahtui Kanadassa vuonna 2013.

Lac-Mégantic oli yksi Kanadan historian pahimpia rautatiellä sattuneita onnettomuuksia. Öljyä kuljettanut juna suistui raiteiltaan ja räjähti Quebecissä. Onnettomuudessa kuoli 47 ihmistä.

Onnettomuuskuvaa käytetään Bird Box -elokuvan alussa nähtävässä fiktiivisessä uutislähetyksessä, jossa kuvataan hirviöiden saapumisen aiheuttamia katastrofeja. Elokuvassa ei viitata todelliseen Lac-Méganticin onnettomuuteen.

Lac-Méganticin pormestari Julie Morin on pyytänyt Netflixiä poistamaan onnettomuuskuvat.

– En tiedä, tapahtuuko tätä jatkuvasti, mutta odotamme varmistusta Netflixiltä, että he aikovat poistaa kuvat. Voit olla varma, että ryhdymme toimenpiteisiin ja kaupunkilaiset ovat puolellamme, Morin sanoi.

Lukuisista vetoomuksista huolimatta Netflix ei aio poistaa onnettomuuteen liittyvää materiaalia elokuvasta. Netflix on kieltäytynyt kommentoimasta tilannetta.

Onnettomuuskuvaa löydettiin hiljattain myös Matkustajat-scifisarjasta. Netflix ilmoitti poistavansa kuvat siitä sarjan jaksosta, jossa ne näkyvät.

Bird Box -elokuva on aiheuttanut Netflixille runsaasti harmaita hiuksia. Elokuva on innoittanut faneja osallistumaan vaarallisiin haasteisiin, joissa tehdään asioita silmät sidottuina. Netflix on pyytänyt faneja lopettamaan haasteiden tekemisen.

Lue myös:

    Uusimmat