Nerokas parkkitutka yhdistyy puhelimeesi ja sopii kaikkiin autoihin – hintakaan ei päätä huimaa

0:33

Parkkitutka on yksi suosituimmista lisävarusteista nykyautoissa ja sellaisen jälkiasentaminen autoon on myöskin kallista. Jenkki-startupin uusi innovaatio tarjoaa halvan vaihtoehdon.

Rekisterikilpeen, tarkalleen ottaen sen taustaan, kiinnitettävä Fensens on nykyaikainen jälkiasenteinen peruutustutka. Sen tutkat toimivat periaatteeltaan identtisesti tehdasasenteisten versioiden kanssa, eikä se tarvitse minkäänlaisia johtoviritelmiä toimiakseen.

Valmistaja lupaa, että tutka käy kaikkiin autoihin, mikä tarkoittaa esimerkiksi klassikkoautojen harrastajille mahdollisuutta lisätä autoihinsa tutkan rikkomatta kallisarvoista korirakennetta tai puskureita.

Laitteen tutkien välittämä tieto lähetetään Android- ja iOS-laitteille saatavissa olevaan sovellukseen, jolloin käyttäjä saa luurinsa näytölle havainnollisen kuvan takana olevan auton etäisyydestä. Puhelinta ei välttämättä tarvitse edes pitää näkyvillä, sillä värinätoiminto ilmoittaa, kun etäisyys takana olevaan autoon pienenee.

Valmistaja lupaa sensorien akun kestävän jopa viisi kuukautta yhdellä latauksella.

Indiegogo-palvelun kautta rahoitusta keräävä Fensens on ennakkotilattavissa Yhdysvalloissa, mutta ei ainakaan vielä Euroopassa. Toimitusjohtaja Andy Karuzan mukaan kiinnostusta on ollut myös Atlantin tällä puolen ja Fensensin rantautuminen meille riippuukin hänen mukaansa vain rahoituksesta.

Toimitukset alkavat valmistajan mukaan vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä. 500 ensimmäistä ennakkotilaajaa saavat laitteen 99 dollarin hintaan – muuten hinta on 150 dollaria.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja