Mainos

Kolmen Pohjanmaalta kotoisin olevan miehen uskotaan kuolleen lumivyöryn alle Norjassa – tämä kaikki tapauksesta tiedetään

32:51
Norjan poliisi piti tänään tiedotustilaisuuden, jossa he kertoivat kadonneiden henkilöiden etsinnöistä.

Norjan poliisi kertoi tänään iltapäivällä, että vuoren alueella kadonneet henkilöt ovat mitä todennäköisimmin kuolleet. Neljän hengen seurueeseen tiedetään kuuluvan kolme suomalaista miestä ja yksi ruotsalainen nainen. MTV Uutiset kasasi viimeisimmät tiedot tapauksesta.

Norjan poliisi ilmoitti perjantaina muuttavansa kadonneiden etsinnän uhrien etsinnäksi. 

Poliisin mukaan suomalaisten ja ruotsalaisen uhrien omaisia on jo saapunut paikan päälle Norjaan. Viranomaiset kertovat pitäneensä heidät ajan tasalla etsinnöistä koko ajan.

Mitä Norjassa tapahtui?

Suomalaiset miehet osallistuivat lähellä Tromssaa Axxell-kansalaisopiston eräopaskoulutuksen opiskelijayhdistyksen järjestämälle jääkiipeilykurssille. Kurssille osallistui sekä koulun oppilaita ja muita henkilöitä.

Kurssin jälkeen kolme suomalaista miestä ja yksi ruotsalainen nainen lähtivät vielä omatoimisesti retkelle kohti Blåbärfjelletin vuoren huippua.

Heidät nähtiin viimeksi keskiviikkona iltapäivällä. Illalla heidän ilmoitettiin kadonneen, kun seurueen tunteva ruotsalainen mies ei saanut enää kännykällä yhteyttä heihin.

Alueella tiedettiin sattuneen katoamisen aikaan suuri lumivyöry.

Kadonneita henkilöitä etsittiin samana iltana vielä helikopterilla, mutta etsinnät jouduttiin keskeyttämään huonon sään vuoksi.

Miten ja koska heidät voidaan löytää?

Etsintöjä jatkettiin perjantaina puolen päivän aikaan, jolloin helikopteri sai signaalin kahdesta piipparista alueelta, jossa lumivyöry oli sattunut. Piippari on laite, joka auttaa paikallistamaan lumivyöryn alle jääneen henkilön.

Tämän perusteella Norjan poliisi uskoo kadonneiden henkilöiden kuolleen, sillä heidän tiedetään hautauneen lumen alle kokonaan.

Signaalien löytymisen jälkeen viranomaiset kertoivat harkitsevansa etsintäryhmien ja -koirien kuljettamista alueelle lentoteitse. Muulla tavoin tunturiin meno arvioidaan yhä liian vaaralliseksi.

Signaalin perusteella henkilöä on jo alettu kaivaa ylös lumen alta, mutta töissä ennakoidaan kestävän, koska lunta on paljon.

Keitä kadonneet henkilöt ovat?

Kadonneet kolme suomalaista ovat kaikki Pohjanmaalta kotoisin olevia suomenruotsalaisia miehiä. Vasabladetin mukaan kadonneet henkilöt ovat kotoisin Pietarsaaresta, Maalahdesta ja Vaasasta.

Pietarsaaresta kotoisin oleva henkilö on syntynyt vuonna 1982 ja vaasalainen 1986. Yksi kadonneista henkilöistä opiskelee eräoppaaksi Axxellin kansalaisopistossa ja hän on syntynyt vuonna 1989. 

Etsinnät jatkuvat aikaisintaan vasta maanantaina 

Poliisi kertoo lopettavansa etsinnät tältä päivältä ja viikonlopulta sääolosuhteiden takia. Etsinnät jatkuvat mahdollisesti maanantaina. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja