Neljä ällistyttävää faktaa peniksestä

Kuinka monta siittiötä yksi siemensyöksy sisältää? Kuinka monta prosenttia maailman miehistä on ympärileikattu? Mikä aiheuttaa erektion, ja voiko se ilmaantua tahattomasti? Testaa tietämyksesi peniksistä!

Kuinka monta siittiötä yksi siemensyöksy sisältää? Kuinka monta prosenttia maailman miehistä on ympärileikattu? Mikä aiheuttaa erektion, ja voiko se ilmaantua tahattomasti? Jos nämä faktat ovat miehille jo tuttua kauraa, monelle naiselle ne saattavat olla uutta tietoa. Testaa tietämyksesi peniksistä!

1. Siemensyöksy voi sisältää 600 miljoonaa siittiötä

Yksi siemensyöksy sisältää keskimäärin 40 miljoonaa siittiötä. Parhaimmillaan siemenneste saattaa kuitenkin sisältää jopa 600 miljoonaa siittiötä.

2. Vain 30 prosenttia maailman miehistä on ympärileikattu

Suurin osa maailman siittimistä on jätetty koskemattomiksi, ja ainoastaan 30 prosenttia yli 15-vuotiaista miehistä on ympärileikattu. Valtaosa ympärileikatuista miehistä koostuu juutalaisista tai muslimeista. Yhdysvalloissa lähes 55 prosenttia miehistä on ympärileikattu.

Mitä ympärileikatulle esinahalle sitten tapahtuu? Lääkärit ovat löytäneet tavan kehittää palovammoja saaneille uutta ihoa ylijäämäesinahoista. Yhdestä leikatusta esinahasta saadaan noin 5800 neliömetriä uutta ihoa.

3. Mies on sukupuolielintensä orja

Miehen seksuaalinen kiihottuminen tapahtuu tahattomasti. Sympaattisen hermoston aktivoituminen saa aikaan kiihotuksen, johon penis reagoi. Mies saattaa siis saada erektion jopa nukkuessaan. Miehen siemensyöksyn saa taas aikaan selkäydin, ei aivot.

4. Peniksen kokoa ei voi päätellä päältä

Keskimääräisesti miehen penis on lepotilassa 9,8 senttimetriä pitkä ja erektiossa noin 15 cm. Pituus mitataan peniksen päästä häpyluuhun. Vastoin yleisiä luuloja miehen peniksen pituutta ei voi päätellä jalan, sormen tai nenän koosta.


Lue myös:


MTV3 Helmi

Kuvat: Shutterstock

Osittainen lähde:Oddee

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja