Nelivedon iloa neljälle – tässä on Ferrarin uusi matka-auto

Ferrari tunnetaan ennen kaikkea nopeista ja tehokkaista urheiluautoista. Valmistajalla on ollut käytännössä aina tarjolla myös mukavampia ja ylellisimpiä vaihtoehtoja pitempää matkaa taittaville. Uusin niistä esitellään maaliskuun alussa alkavassa Geneven autonäyttelyssä, ja tämä auto kulkee nimellä Ferrari GTC4Lusso.

Ferrari on käyttänyt historiassaan usempaan otteeseen lisänimeä ”Lusso”. Sana on italiaa ja se tarkoittaa ylellisyyttä. GTC4Lusso on käytännössä Ferrari FF:n tarinan jatkaja, minkä huomaa jo ulkomuodosta. Suurimmat muutokset ovat perässä, joka on saanut uuden massiivisemman diffuusorin ja kulmikkaamman ilmeen kattospoileriin sekä takavaloihin. Muutosten myötä ilmanvastuskerroin on pienempi kuin edeltäjällä.

Kyseessä on nelipaikkainen ja nelivetoinen GT-auto, jonka pellin alta löytyy 6,3-litrainen vapaasti hengittävä V12. Tehoa tämä perinteistä tekniikkaa edustava kone tuottaa 690 hevosvoimaa ja vääntöä kunnioitettavat 697 newtonmetriä. Väännöstä on käytettävissä 80 prosenttia jo kierrosnopeudelta 1 750 lähtien. Satasen vauhtiin autolla kerkeää 3,4 sekunnissa ja parhaimmillaan matkaa voidaan taittaa nopeudella 335 km/h.

Lähes viisimetrisen auton käsiteltävyyttä on parannettu tuomalla autoon nelipyöräohjaus. Lisäksi sähköisesti säädettävä alusta on aikaisempaa parempi etenkin huonoissa olosuhteissa, ja samalla myös mukavuus on parantunut. FF:ään perustuvien kokemusten mukaan sisällä on hyvin tilaa neljälle, ja myös tavaratila on shooting brake -tyylisessä autossa yllättävän käyttökelpoinen. Keskikonsolista löytyy uusi 10,25-tuumainen kosketusnäyttö ja ratti on aikaisempaa sirompi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja