Mainos

Nekalan murhista kaksi elinkautistuomiota

Tampereen käräjäoikeus on tuominnut neljä nuorta miestä vankeusrangaistukseen vuosi sitten Nekalan kaupunginosassa tapahtuneesta kaksoismurhasta.

Neljästä syytetystä kaksi sai tuomion murhasta ja kaksi taposta. Murhasta oikeus määräsi elinkautisen vankeusrangaistuksen. Tappoon syyllistyneiden tuomio oli seitsemän ja puoli vuotta vankeutta.

Neljän nuoren miehen joukko tunkeutui viime vuoden elokuussa yöllä puutaloasuntoon ja surmasi siellä asuneet kaksi miestä. Uhrit olivat 58-vuotias mies ja hänen 33-vuotias poikansa. Asunto sytytettiin tuleen veriteon jälkeen.

Mielentilatutkimuksen mukaan syytetyt olivat syyntakeisia eli ymmärsivät tekohetkellä mitä olivat tekemässä.

Syyte kertoo teon julmuudesta

Henkirikokset tapahtuivat elokuussa 2007. Nelikko tunkeutui täysin sattumanvaraisesti valikoituun kotiin, jossa asui isä ja hänen täysi-ikäinen poikansa. Molemmat uhrit olivat juovuksissa.

Tammikuussa luetun syytteen teksti kertoi teon julmuudesta: "miehet ovat yhdessä ja yhteisymmärryksessä tahallaan tappaneet Tapani J:n lyömällä nyrkein, lyömällä suihkuletkulla, paistinpannulla, silityslaudalla ja naulakolla, työntämällä puulistaa kylkeen, potkimalla, hyppimällä jalkojen, pään ja rintakehän päällä, lyömällä puukolla ja keittiöveitsellä sekä viiltelemällä mattoveitsellä".

Poika oli tapettu samalla tavalla.

59-vuotiaassa isässä oli 111 erillistä vammaa, 33-vuotiaassa pojassa 61. Teko kesti ainakin puolitoista tuntia ja epäillyt olivat välillä poistuneet asunnosta. Syyttäjä Nurmisen mukaan Nekalan kaksoismurhan tekijät havittelivat rahaa. Saaliikseen he saivat 10 euroa.

Kaikki syytetyt kiistivät murhat. Yksi syytetyistä myönsi tapot, toinen sanoi vain potkaisseensa isää kerran. Kolmas syytetty kiisti surmaamistarkoituksen ja myönsi isään kohdistuneen törkeän pahoinpitelyn. Poikaa hän ei muista vahingoittaneensa.

17-vuotias syytetty myönsi pahoinpidelleensä vanhempaa miestä, mutta surmaamistarkoitusta ei ollut. 17-vuotias myönsi törkeän pahoinpitelyn ja törkeän kuolemantuottamuksen. Pojan vahingoittamisen hän kiisti kokonaan.

Syyttäjä Jouko Nurminen vaati Tampereen Nekalan surmatöistä kolmelle täysi-ikäiselle elinkautista ja 17-vuotiaalle 15 vuoden tuomiota.

Lisää oikeudenkäynnistä:

-

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.