Mainos

Nekalan kaksoismurhan uhreja oli kidutettu

(MTV3 - Jarkko Sipilä)

Syyttäjä vaatii Tampereen Nekalan surmatöistä kolmelle täysi-ikäiselle elinkautista ja 17-vuotiaalle 15 vuoden tuomiota.

Tampereen käräjäoikeudessa luettiin aamulla murhasyyte neljälle nuorelle miehelle. Syytteiden mukaan nelikko oli kiduttanut sattumanvaraisesti valitsemiaan uhreja. Syyttäjä Jouko Nurminen vaatii kolmelle täysi-ikäiselle elinkautista ja 17-vuotiaalle 15 vuoden tuomiota.

Henkirikokset tapahtuivat elokuussa 2007. Nelikko tunkeutui täysin sattumanvaraisesti valikoituun kotiin, jossa asui isä ja hänen täysi-ikäinen poikansa. Molemmat uhrit olivat juovuksissa.

Syytteen teksti kertoo teon julmuudesta: "miehet ovat yhdessä ja yhteisymmärryksessä tahallaan tappaneet Tapani J:n lyömällä nyrkein, lyömällä suihkuletkulla, paistinpannulla, silityslaudalla ja naulakolla, työntämällä puulistaa kylkeen, potkimalla, hyppimällä jalkojen, pään ja rintakehän päällä, lyömällä puukolla ja keittiöveitsellä sekä viiltelemällä mattoveitsellä".

Poika oli tapettu samalla tavalla. 59-vuotiaassa isässä oli 111 erillistä vammaa, 33-vuotiaassa pojassa 61.

Teko kesti ainakin puolitoista tuntia ja epäillyt olivat välillä poistuneet asunnosta.

- Väkivalta on ollut raivokasta ja osin tarkoituksellista kiduttamista.

Tappamiseen ei ollut mitään syytä.

Tampereen käräjäoikeuden sali oli täynnä. Toimittajien ja muun yleisön lisäksi paikalla oli koululuokka.

Sytytettiin tuleen

Syyttäjä Jouko Nurmisen mukaan Nekalan kaksoismurhan tekijät havittelivat rahaa. Saaliikseen he saivat 10 euroa, jolla käytiin ostamassa bensaa väkivallantekojen välillä. Anastetuissa lompakoissa oli ollut myös pankkikortteja. Syyttäjä arveli, että kidutus on saattanut liittyä korttien tunnuslukujen hankintaan.

Syytetyillä on ollut alusta alkaen jonkinlainen tarkoitus hankkia rahaa, syyttäjä sanoi. Nurminen kertoi myös epäiltyjen taustan samankaltaisuudesta. Kaikki neljä on huostaanotettu 9-14 -vuotiaana.

Syyttäjä kuvasi tekoa yksityiskohtaisemmin. Nelikko oli yrittänyt kolmeen eri asuntoon sisään jo aiemmin. Uhritalo valikoitui sillä perusteella, että ikkunasta näki, että sisällä oli ihmisiä.

- He olivat kolkuttaneet ovea ja kun isä oli tullut avaamaan, häntä lyötiin heti.

- Teko oli käsittämättömän turha ja poikkeuksellisen raaka.

Nelikko sai myös syytteen törkeästä ryöstöstä ja tuhotyöstä. Asunnosta oli viety lompakon ja rahan lisäksi pelikone, digisovitin, matkapuhelin, seinäkello, rannekello, viinapullo, ruokaa, lääkkeitä ja käytettyjä vaatteita.

Kolmen aikaan yöllä Nekalantien asunto oli sytytetty tuleen. Sytykkeinä oli käytetty papereita tai rättejä.

Kaikki syytetyt kiistivät murhat. Yksi syytetyistä myönsi tapot, toinen sanoi vain potkaisseensa isää kerran. Kolmas syytetty kiisti surmaamistarkoituksen ja myönsi isään kohdistuneen törkeän pahoinpitelyn. Poikaa hän ei muista vahingoittaneensa.

17-vuotias syytetty myönsi pahoinpidelleensä vanhempaa miestä, mutta surmaamistarkoitusta ei ollut. 17-vuotias myönsi törkeän pahoinpitelyn ja törkeän kuolemantuottamuksen. Pojan vahingoittamisen hän kiisti kokonaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.