NBC: Oikeudella on todisteita kongressin mellakoijien sieppaus- ja salamurha-aikeista – sarvipäisen poseeraajan puheet ja teot näkyvässä roolissa

1:00
Kongressin uusiin turvatoimiin osallistui tuhansia sotilaita – aula täyttyi nukkuvista maastopukuisista suojelijoista.

Yhdysvaltain kongressin valtauksessa näkyvästi esillä olleen mellakoitsijan syytteiden käsittelyssä on tullut esille vahvoja todisteita siitä, että mellakoitsijoiden tarkoituksena oli siepata ja mahdollisesti jopa salamurhata kongressin jäseniä, kertoo NBC-kanava.

Phoenixissa sijaitsevan liittovaltion tuomioistuimen oli määrä perjantaina käsitellä Jacob Chansleyn, joka käyttää myös nimeä Jake Angeli, pitämistä edelleen vangittuna odottamassa oikeudenkäyntiä.

–  Vahvat todisteet, joihin lukeutuvat Chansleyn omat puheet ja teot kongressissa, tukevat sitä, että kongressin mellakoitsijoiden tarkoituksena oli siepata ja salamurhata Yhdysvaltojen hallituksen vaaleilla valittuja jäseniä, oikeuden asiakirjoissa sanotaan.

Asiakirjoissa ei kuitenkaan eritellä todisteita tarkemmin, eikä Chansleytä vastaan nostetuissa syytteissä mainita asiaa.

 Chansley on saanut syytteet poliisin vastustamisesta, kongressiin tunkeutumisesta ilman lupaa, kielletyille alueille menemisestä ja ilkivallasta.

 Chansley tuli tutuksi koko maailmalle kuvista, joissa hän poseeraa kongressissa tatuoitu yläruumis paljaana ja sarvet päässään, kasvot maalattuina Yhdysvaltain lipun väreillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja