NBA-tähti nosti esiin Lauri Markkasta MM-areenalla kiusanneen ilmiön – raivosi tuntemattomalle miehelle: "Pitää varmaan mennä pyytämään anteeksi"

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi näki energian kääntyvän MM-avauksessa: "Australia näytti paljon sitä, millä meidät saa pois raiteiltaan" 2:37
Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi näki energian kääntyvän MM-avauksessa: "Australia näytti paljon sitä, millä meidät saa pois raiteiltaan"

Australian NBA-tähtiin lukeutuva Joe Ingles ei ollut tyytyväinen Okinawa Arenan olosuhteisiin MM-kisojen avausottelun jälkeen. Mitalisuosikki Australia möyhensi Suomen 98–72, mutta puhe kääntyi pelin jälkeen areenan parkettiin.

Australian ja Suomen välisessä MM-avauksessa huomio kiinnittyi pelitapahtumien lisäksi pelaajien liukasteluun Okinawa Arenan parketilla. Erityisesti ilmiö häiritsi aussien veteraanipelaajaa Joe Inglesiä, joka avautui asiasta MTV Urheilulle pelin jälkeen.

– Se en ollut vain minä, vaan myös vastustajan kavereiden turvallisuus oli pelissä. Se on turhauttavaa. Me luovumme paljosta ja edustamme täällä maatamme. Pistämme kaiken peliin ja sitten liukastelemme ympäri lattiaa. Liukastuin pari kertaa, ja (Lauri) Markkanen liukastui pari kertaa, Ingles harmitteli.

–  Löin kyynärpääni ja niin kuin sanoin, muutama vastustajankin kavereista liukasteli. Kysymys on pelaajien turvallisuudesta. Tekin haluatte parhaiden pelaajien pelaavan ja olevan kunnossa. Kuka tahansa siitä onkaan vastuussa, hänen on tehtävä jotain.

Ingles ei osannut sanoa, oliko liukkaassa parketissa itsessään jotain vialla, vai oliko se vain märkä kosteudesta ja hiestä.

– Varmaan molempia, Ingles tuumaili.

Viime kaudella Milwaukee Bucksia edustanut 35-vuotias Ingles rähjäsi parketista pelin tuoksinassa ilmeisesti Okinawa Arenan tai MM-organisaation henkilökuntaan kuuluvalle paikalliselle työntekijälle.

– Minun pitää varmaan mennä pyytämään anteeksi häneltä. Näin vain, kun hän puhui parketinpyyhkijöille, ja ajattelin, että hänen täytyy olla vastuussa. En usko, että hän ymmärsi mitään, mitä sanoin, Ingles naureskeli.

Lauri Markkanen näki Susijengin MM-avauksen kaksijakoisena – "Tyhmiä menetyksiä" 2:20
Lauri Markkanen näki Susijengin MM-avauksen kaksijakoisena – "Tyhmiä menetyksiä."

Lue myös:

    Uusimmat