Lauri Markkanen tuskaili – Susijengi ajoi jatkuvasti samaan miinaan: "Me olemme harjoitelleet sitä"

Lauri Markkanen näki Susijengin MM-avauksen kaksijakoisena – "Tyhmiä menetyksiä" 2:20
Lauri Markkanen näki Susijengin MM-avauksen kaksijakoisena – "Tyhmiä menetyksiä"

Lauri Markkanen oli Suomen paras korintekijä 19 pisteellään. NBA-tähden heitot eivät riittäneet tällä kertaa Susijengille voittotaisteluun, sillä ennakkosuosikki Australia meni ottelun toisella puolikkaalla menojaan ja takoi lopulta murskalukemat 98–72.

Rökäletappion kokenut Lauri Markkanen kuvaili ottelua kaksijakoiseksi. Suomi lähti peliin pirteästi ja johti ottelua vielä ensimmäisen neljänneksen jälkeen.

– Näytimme, miten me pystytään pelaamaan, kun pelaamme omaa peliämme. Pystymme haastamaan oikeastaan kenet tahansa vain tässä turnauksessa, Markkanen tuumaili MTV Urheilulle Okinawa Arenan uumenissa.

 Toisella neljänneksellä Australian takamiehet Josh Giddey ja Patty Mills alkoivat kuitenkin vertymään ja Boomers loikkasi jakson lopussa viiden pisteen etumatkalle.

MM-kisojen avausottelun toisesta puolikkaasta Susijengillä jäi kovin vähän kerrottavaa.

– Toisella puoliajalla emme toteuttaneet meidän systeemiä niin hyvin ja tuli vähän huonoja virheitä, ja he saivat momentumia siitä päälle. Siitä oli vaikea tulla, eikä saatu stoppeja, Markkanen harmitteli.

Suomen hyökkäys puuroutui Australian aktiivisen puolustuksen edessä. Markkanen puolestaan ajautui toistuvasti umpikujaan vastustajan haastaessa NBA-tähteä kahdella puolustajalla.

Toisaalta Markkaselle myös yritettiin syöttää palloa usein väkisin keskelle ruuhkaa, mikä johti Suomen kannalta tuhoisiin pallonmenetyksiin.

– Vähän tuntui, että pysähtyi (hyökkäykset). Juuri sitä kautta tuli tyhmiä menetyksiä, että yritimme pakottaa vaihtoa vastaan jotain. Meidän pitää vain toteuttaa omaa peliä. Me olemme harjoitelleet sitä vastaan pelaamista, mutta ei pystytty nyt sitä tekemään. Ei se mitään, se on yksi peli. Katsotaan videota, ja seuraavaan paremmin sitten, Markkanen käänsi.

Kovaan paineeseen varautunut Markkanen kuvaili omaa suorittamistaan joukkueen tavoin kaksijakoiseksi.

– Tuntuu, että oli hyviä hetkiä, mutta viimeistelyt ja heitot eivät tietenkään menneet, vaikka tuntui, että saatiin ihan hyviä paikkoja, Markkanen arvioi.

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi näki energian kääntyvän MM-avauksessa: "Australia näytti paljon sitä, millä meidät saa pois raiteiltaan" 2:37
Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi näki energian kääntyvän MM-avauksessa: "Australia näytti paljon sitä, millä meidät saa pois raiteiltaan"

Suomen urakka MM-kisojen alkulohkossa vaikeutui murskatappion myötä entisestään. Nyt Susijengin on kaadettava ensin Japani ja sitten vielä Saksa sekä toivottava Australian menestystä suurten keskinäisessä kohtaamisessa Saksaa vastaan.

Markkanen ammensi voimavaroja viime syksyn EM-turnauksesta, jossa Suomi venyi pakon edessä.

– Oltiin pakkovoiton edessä Prahassakin. Jos tässä turnauksessa yhden pelin haluaa hävitä, niin se oli tämä. Sen jälkeen on vain pakkovoittoja edessä. 

– Tästä pelistä voi ajatella, mitä haluaa, mutta kun lähdetään tästä hallista, kaikkien päät pitää kääntyä seuraavaan otteluun. Ei laiteta liikaa merkitystä tälle, vaikka tiukka paikka onkin. Ollaan me tässä ennenkin oltu. 

Suomen kohtaa MM-kisojen toisessa ottelussaan kisaisäntä Japanin sunnuntaina Suomen aikaa kello 15.10 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat