Mainos

Näyttelijä Risto Taulo kuollut

Riihimäen Teatterin Grand Old Man, näyttelijä Risto Taulo on kuollut. Taulo menehtyi 68-vuotiaana sairauskohtaukseen sunnuntain vastaisena yönä.

Suuren yleisön tietoisuuteen ja suomalaisten rakastamaksi näyttelijäksi hän nousi kun Edvin Laine löysi hänet Koskelan Jussin rooliin Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -elokuvatoteutukseen. Muita tv- ja elokuvarooleja hänellä oli mm. näytelmissä Sodan ja rauhan miehet, Viimeinen savotta, Rouva Glad, Metsästys joulun alla ja Mummu ja Mannerheimi. Hänet nähtiin tauotta 11 vuotta Sisu-pastillien mainoksessa "Alussa oli suo, kuokka ja Jussi".

Risto Taulo työskenteli Riihimäen Teatterissa vuosina 1963-1991. Ennen kiinnitystään hän oli käynyt Matti Aron oppilaskoulun ja Hannes Häyrisen iltakoulun sekä ollut Lahden kaupunginteatterin avustajana vuodesta 1946 lähtien.

Näyttelijäntyönsä ohessa hän teki monia muita teatteritöitä. Hän toimi järjestäjänä pari vuotta ja taloudenhoitajana vuosina 1967-1973. Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton 20-vuotiskunniamerkin Taulo sai vuonna 1986 ja Suomen Näyttelijäliiton kultaisen ansiomerkin seuraavana vuonna. Riihimäen Teatterikerhon vuosittaisen palkinnon, Thalia-maljan näytäntövuoden parhaasta suorituksesta hän sai neljästi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.