Näyttelijä Leena Pöysti kertoo Me Naisille kohdanneensa seksuaalista ahdistelua: "Muistan yhä kouraisut ja ahnaat kädet"

Leena Pöysti kertoo lehden haastattelussa joutuneensa 17-vuotiaana tilanteeseen, johon kenenkään ei kuuluisi joutua.

Näyttelijä Leena Pöysti kertoo Me Naisten haastattelussa kohdanneensa elämänsä varrella sekä seksuaalista ahdistelua että vähättelyä. Näyttelijä muistaa hyvin ikävät tapahtumat vuosikymmenten takaa.

– Teatterilla pyöriskeli eräs vanhempi miesnäyttelijä, joka otti tavakseen jahdata minua leikin varjolla. Hän pyrki iholleni joka käänteessä. Muistan yhä kouraisut ja ahnaat kädet, Pöysti kertoo Me Naisille.

Näyttelijä kokee, että 1990-luvun asennneilmapiiri ei antanut tilaa nuorten näyttelijöiden oikeudelle työskennellä rauhassa. Ikävistä kokemuksista Pöystillä on vieläkin tallessa kuva, jossa vanhempi miesnäyttelijä hyökkäsi Pöystin ja toisen nuoren naisnäyttelijän poseeratessa rutistamaan heitä ikävällä tavalla. Sittemmin hän on noussut puolustamaan itseään vastaavissa tilanteissa.

– Kun kolmekymppisenä seisoin Hakaniemen torilla pankkiautomaatin jonossa ja takana seissyt mies kouraisi takapuoltani, raivostuin heti. Huusin hänelle, koirani haukkui, ja mies häkeltyi ja änkytti, että ei kai se haittaa, jos vähän kokeilee. Kyllä haittaa. Ja vihdoin, aikuisena naisena, uskalsin näyttää sen. 

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

    Uusimmat