Aku Hirviniemi avautuu ahdistelukohusta: "Me too -liike nosti esille tärkeitä kysymyksiä ja arvoja, joiden takana itsekin seison"

Aku Hirviniemelle syyte seksuaalisesta ahdistelusta 0:32

Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty Aku Hirviniemi osoittaa kiitoksensa saamastaan tuesta Facebook-päivityksessään. 

Näyttelijä Aku Hirviniemi kertoi maanantaina 12. marraskuuta Facebook-sivuillaan olevansa syytettynä seksuaalisesta ahdistelusta. Hirviniemen päivityksen mukaan asia on etenemässä tuomioistuimen käsiteltäväksi. 

– Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut, Hirviniemi kirjoittaa.

Hirviniemi kertoo päivityksessään, että syyttäjän näkemyksen mukaan teot ovat tapahtuneet hänen kotonaan pitämissään juhlissa. Päivityksen mukaan näyttelijä on pahoillaan asianomistajien, perheensä sekä yhteistyökumppaniensa puolesta siitä, että tapauksen syyttäjä on vienyt asian tuomioistuimeen. 

– Jos tuomioistuin katsoisi minun ylittäneen rajoja, jotka loukkaavat kenenkään itsemääräämisoikeutta siten, että ne täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, kannan asiasta luonnollisesti täyden vastuun.

Myöhemmin maanantaina 12. marraskuuta Hirviniemi julkaisi Facebook-sivullaan uuden päivityksen, jossa hän kiittää ihmisiä saamastaan tuesta. Hän kertoo myös toivovansa sivuilleen asiallista kommentointia asiasta. 


– Haluan myös painottaa, että Me too -liike nosti esille tärkeitä kysymyksiä ja arvoja, joiden takana itsekin seison. Asiallinen keskustelu ja asioiden käsittely järkevästi ja kaikkia kuunnellen ajaa meidän kaikkien etua. Rauhaa! Hirviniemi päättää kirjoituksensa. 

Lue myös:

    Uusimmat