Näyttelijä Anu Sinisalo: Vapaus on tärkeää säilyttää parisuhteessa

Luottamus ja vapaus ovat toimivan parisuhteen kulmakiviä, toteaa näyttelijä Anu Sinisalo.

Uuden Ei kiitos -elokuvan naispääosassa nähdään Anu Sinisalo, 47. Hän näyttelee nelikymppistä Heliä, joka päätyy pettämään seksuaalisesti halutonta aviomiestään Mattia (Ville Virtanen).

– Mitä on pettäminen? Tämä on hyvin laaja kysymys, miten pettämisen yleensäkin käsittää. Kumpi on julmempaa: ihastuminen toiseen ja pettäminen ajatuksen tasolla vai konkreettinen pettäminen seksin takia? Sinisalo kysyy.

– En henkilökohtaisesti usko, että pettäminen voisi ikinä pelastaa parisuhdetta. Mikään asiahan ei kuitenkaan ole niin mustavalkoinen. Kuka mä olen heittämään ensimmäistä kiveä mihinkään. Tämä on niin suuri aihe, josta voisimme puhua seuraavat viisi tuntia, Sinisalo pohtii.

Pitkissä parisuhteissa on omat ongelmansa

Sinisalo sanoo ymmärtävänsä roolihahmoaan Heliä, sillä hän on myös itse elänyt pitkässä parisuhteessa. Tietyt kulminaatiopisteet nousevat esiin. Lapsen kasvettua mies pitäisi kohdata uudella tasolla. Silloin saattaa jäädä miettimään, että hetkinen, kukas tuo on? Tunnemmeko me toisemme?

– Onko meillä enää mitään jäljellä? Mä uskon, että myös monet katsojat voivat samaistua tähän, näyttelijä sanoo.

Ei kiitos -elokuvassa on myös runsaasti eroottisia kohtauksia. Sinisalo sanoo, että hyvä kuvaustiimi ja ohjaaja auttoivat heittäytymään näihin kohtauksiin.

– Alastonkohtauksien kuvaamista voisi verrata siihen, että istuisit bussissa jonkun vieraan ihmisen vieressä. Sitten sinulle sanottaisiin, että heittäkää nyt vaatteet pois ja olkaa intiimisti. Siinä on ehkä hitunen tunnistamispistettä, miltä seksikohtauksien tekeminen oikeasti tuntuu. Ehkä joku salaa haaveileekin tällaisesta bussiepisodista, näyttelijä naurahtaa.

Suhteessa pitää pystyä hengittämään

Sinisalo on itse elänyt useaan otteeseen pitkässä parisuhteessa. Tätä nykyä hän pitää yhtä näyttelijä Antti Reinin kanssa. Näyttelijän mukaan yksi pitkän parisuhteen kulmakivistä on luottamus.

– Kun on luottamus, niin on myöskin vapaus. Vapaus on tärkeä asia säilyttää. Me olemme erillisiä ihmisiä ja yksilöitä, vaikka me olemmekin yhdessä. Ihmisten toiveet ja halut ovat erilaisia. Niitä pitää kunnioittaa, hän toteaa.

Sinisalon mielestä suhteessa pitää pystyä hengittämään. Ei elä liikaa toisen kautta eikä myötä, vaan pariskunta voi olla yhdessä erillisinä onnellisia. Pitkät, toimimattomat parisuhteet, joista ei osata päästää irti, eivät ole Sinisalon mielestä aikamme yleinen ongelma.

– Mielestäni tähän aikaan kuuluu enemmänkin sellainen kertakäyttökulttuuri. Heti kun tulee vähän vaikeaa, kun rakastuminen tai huuma loppuu, niin sanotaan, että ahaa, ei tämä olekaan enää kivaa. Ei olla valmiita tekemään töitä. Mutta toisaalta on totta, että pysytään myöskin pitkissä suhteissa vain sen takia, koska täytyy. Tuo raja on todella häilyvä, että missä mennään, hän toteaa.

Lue myös:

Emmi Maaranen, emmi.maaranen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat