Navetan perustukseen rakentaminen

Olemme aikeissa rakentaa/rakennuttaa pihasauna, puuvaja ja autosuoja entisen navetan perustukseen. Rakennussuunnittelija on käynyt paikan päällä ja on kertonut sen olevan mahdollista. Kivijalka on näöltään hyväkuntoinen ikäänsä nähden (rakennettu 1946). Jalka on sementtinen. Rakennuslupaa ei silloin kuulemma tarvitsisi.

Tuleva talousrakennus olisi sauna- ja pukutiloineen noin 30 m2. Puuvaja ja autokatos tulisivat maapohjana omilla tolpillaan. Yhteensä rakennusala on noin 106 m2. Meillä on jo piirustukset valmiina ja sopimus tehty paikallisen rautakaupan kanssa, jossa suunnittelija meitäkin palvelee.Olisiko mitään mahdollisuuksia vahvistaa vanhaa kehikkoa, vaikka raudoittamalla ja täyttämättä sitä täysin? Onko hinta/laatu silloin järkevä? Vai halkeaako koko komistus silti roudan myötä?

Ottaisinpa tuosta teidän rakennussuunnittelijanne kommentista huolimatta yhteyttä paikkakunnan rakennusvalvontaan ja kysyisin asiaa sieltä. Saattaa nimittäin muuten käydä kuten entiselle miehelle, joka kyseli neuvoja nimimerkillä "valoinko sokkelin suotta".

Roudan aiheuttamista ongelmista pääsee parhaiten eroon routasuojauksella. Myös näistä lujuusasioista on parhaiten perillä ihan oikea rakennussuunnittelija, joka osaa ottaa kantaa myös kustannuspuoleen.

Se, mikä on sitten järkevä hinta/laatusuhde on vain ja ainoastaan sinun päätettävä. Olet ainoa henkilö, joka osaa mitata hankkeen tärkeyttä sinulle itsellesi. Eri ihmisille eri asiat ovat erilaisessa tärkeysjärjestyksessä. Sitä kautta syntyy sen projektin arvomaailma ja järkevyys.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja