Nauti kansainvälisestä olutpäivästä: Näin tarjoillaan täydellinen olut

Tiedätkö sinä, miten olut kuuluu laskea hanasta lasiin oikeaoppisesti? Oikeanlainen oluen tarjoilu on oleellinen osa olutkulttuuria ja olut myös maistuu paremmalta, kun se on tarjottu oikein.

Kaikki lähtee oluen säilyttämisestä: olut säilyy viileässä ja hämärässä, mielellään noin 10 asteen lämpötilana. Olut kannattaa myös nauttia viileänä. Makunautinto syvenee, jos nostat sen jääkaapista tai jääviileäkaapista esille noin parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua.

Miten tarjoillaan täydellinen olut?

Seuraavan kerran kun menet baariin, pyydä baarimikkoa tarjoilemaan sinulle täydellinen olut. Jos baarimikko osaa hommansa, hänen pitäisi noudattaa näitä ohjeita tarjoiluun:

1. Tuo puhdas lasi 45 asteen kulmassa hanan nokan alle tippa-altaan lasipidikkeeseen ja paina automaattiannostelijaa, jolloin olutta valuu lasiin. Älä anna hanan nokan koskettaa olutta.

2. Katso että lasiin muodostuu vaahtokukka. Muista, että olueen kuuluu tämä ”vaahtokukka” (noin 2 sormenleveyttä), joka suojelee oluen aromeja. Tarkkaile oluen kirkkautta.

3. Tarkkaile annoskokoja ja käytä vain mittaviivallisia olutlaseja. Jos käytät mittaviivattomia laseja huolehdi, että annostelulaitteesi on vaaitettu.

4. Ota lasi pois nopeasti kun oluen tulo hanasta on loppunut .Varo oluttippojen joutumista vasta laskettuun olueen.

5. Tarjoile olut lasinalusen kera.

Lähde: Sinebrychoff

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja