Nauraako mies vaimonsa vitseille? Tästä se kertoo

Sekä naiset että miehet haluavat huumorintajuisen kumppanin, mutta kielentutkijan mukaan vitsiä vääntävä nainen voi laittaa miehen koville.

Hauskat miehet ovat naisten mieleen, mutta miten mies suhtautuu vitsailevaan naiseen?

Naurava nainen herättää miesten kiinnostuksen, sillä naisen nauru tulkitaan usein flirttailuksi. Huumoriasiantuntija ja kielentutkija Don Nielsenin mukaan tyypillistä äijämäistä huumoria käyttävä nainen ei sen sijaan tee miehiin vaikutusta - päinvastoin. Hauska nainen voi tuntua miehistä kilpailijalta, ja he voivat myös pelätä joutuvansa pilkan kohteeksi.

Nielsenin mukaan miehet kyllä voivat nauraa vaikkapa naiskoomikoiden ronskeimmillekin vitseille, mutta vain harvat haluaisivat kuulla näitä vaimonsa suusta.

Nielsenin mukaan kumppaninsa huumorintajua arvostava mies on kuitenkin usein keskivertomiestä kypsempi ja koulutetumpi. Hänen mukaansa naisten kannattaakin valita mies, joka nauttii heidän huumorintajustaan, sillä se kertoo miehen arvostavan naista ja tukevan tätä.

Huumorintajusta on apua jännitteiden ja riitojen lievittämisessä, joten toistensa jutuille nauravien parien suhteet ovat kestävämpiä. Päivittäin kumppaninsa kanssa arjessa vitsailevat ovat tutkimusten mukaan onnellisempia avioliitoissaan.

Leikkisä ilmapiiri tekee hyvää suhteelle, vaikka kumppanukset nauraisivatkin eri asioille.

Lähde: PsychologyToday.com

Lue myös:

    Uusimmat