Mainos

Napero-Finlandia Jäätelösadulle

14. kertaa järjestetyn Napero-Finlandian on voittanut Jäätelösatu. Kilpailuun osallistui noin 750 satua eri puolilta Suomea

Napero-Finlandia-sadunkirjoituskilpailun on tänä vuonna voittanut taivalkoskelainen Pinja Buller tarinalla, jonka sankareina häärivät jäätelöt. Lopulta nautinto -satu on tuomariston mukaan hykerryttävän omintakeinen ja yllätyksellinen tarina ystävyydestä, loukkaamisesta ja anteeksiantamisesta.

-Juonen eteneminen on kerrottu muutamin tavallisin virkkein, erinomaisen selkeästi, kunnes loppuratkaisu suorastaan räjäyttää lukijan mielen tavallaan absurdilla oivaltavuudellaan, kilpailun päätuomari, kirjailija Niilo Keränen Päätalo-instituutista Taivalkoskelta luonnehtii.

Napero-Finlandia on peruskoulun 1.-6.-luokkalaisille suunnattu vuosittainen sadunkirjoituskilpailu. Kilpailussa on kolme sarjaa. Saduista paras palkitaan Napero-Finlandialla.

Tämän vuoden Napero-Finlandia-palkinnon voittaja kilpaili 1.-2.-luokkalaisten sarjassa. 3.-4.-luokkalaisten sarjan voiton vei Hilla Inkilä Muuramesta poikkeuksellisesti kahdella sadulla Meren taikaa ja Kultakavio. 5.-6.-luokkalaisten sarjan ykköseksi sijoittui Anni Teperi Nurmijärveltä. Hän osallistui kilpaan Tähdenlento-eläinsadulla.

Kilpailu järjestettiin nyt neljännentoista kerran. Palkinnot jaettiin Taivalkoskella Pohjois-Pohjanmaalla Sadun päivänä tänään.

Satuja myös saameksi

Kilpailuun osallistui kaikkiaan noin 750 satua eri puolilta Suomea. Suomenkielisten satujen lisäksi kilpailussa oli ensimmäistä kertaa mukana myös joukko saamenkielisiä satuja.

Kilpailun esiraatina toimivat Oulun yliopiston kirjallisuuden opiskelijat professori Liisi Huhtalan ja tutkija Katariina Juntusen johdolla. Saamenkielisten satujen osalta raatina oli Giellagas-instituutti. Päätuomari Niilo Keränen valitsi itsenäisesti Napero-Finlandian saajan sarjojen voittajien joukosta.

Tuomariston mukaan tämänvuotisissa sarjoissa esiintyi runsaasti niin kutsuttuja perinteisiä satuja, joissa oli prinsessoja, eläimiä ja taikuutta. Teksteissä näkyi myös tv-sarjojen ja erityisesti fantasiakirjallisuuden vaikutus.

Tuomariston mukaan kilpailuun lähetetyt tekstit viittaavat siihen, että kirjoittamisharrastus on lisääntynyt. Erityisen ilahduttavina se piti 5.-6.-luokkalaisten poikien pitkiä tarinoita, joita oli nyt aiempia vuosia enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.