Nämä tähdet ovat tosielämän sankareita

Julkisuuden henkilöt ovat suorittaneet ikimuistoisia sankaritekoja valkokankaiden lisäksi myös tosielämässä. Kun toiset lahjoittavat mittavasta omaisuudestaan säännöllisesti osan hyväntekeväisyyteen, ryhtyy osa taas tositoimiin tilanteen vaatiessa. Katso lista julkkiksista, jotka ovat varsinaisia arjen supersankareita!

Näyttelijä Sandra Bullock lahjoitti miljoona dollaria Punaiselle Ristille Japanin kohtalokkaan maanjäristyksen ja tsunamin jälkimainingeissa ja anteliaisuudestaan tunnettu Angelina Jolie omisti samaisen summan afghanistanilaisten auttamiseen. Julkisuuden henkilöt ovat taloudellisen avun lisäksi rohkaistuneet auttamaan hädässä olevia myös toisin tavoin: tositilanteen kohdatessa he eivät jätä hädänalaisia pulaan, vaan ryntäävät vaikka palavaan autoon pelastamaan tuntemattomat.

Harrison Ford pelasti sairastuneen patikoijan

Harrison Ford antaa käyttää yksityishelikopteriaan pelastustehtävissä säästääkseen asuinkaupunkinsa tuhannen dollarin maksulta, jonka ilmapelastustehtävät verottavat. Hiljattain kaksi nuorta naista patikoivat Wyomingin pöytävuorella, kun toinen heistä sairastui, eikä pystynyt laskeutumaan vuorelta omin avuin.

Naisen ystävät hälyttivät apua matkapuhelimitse ja siirsivät sairaan vaeltajan läheiselle niitylle odottamaan pelastusta. Normaalin pelastushelikopterin ja sen henkilökunnan sijaan paikalle saapuikin itse Harrison Ford cowboy-hatussaan ja t-paidassa. Ford lensi naisen turvaan, eikä vaivautunut valittelemaan edes tämän oksennettua helikopteriin.

Tom Cruise auttoi auton alle jäänyttä

Tom Cruise on suorittanut useita sankarillisia tekoja. Vuonna 1996 Los Angelesissa hän todisti naisen jäävän tapahtumapaikalta pakenevan auton alle. Cruise jäi paikalle, hälytti puhelimellaan apua ja seurasi vielä ambulanssia sairaalaan, jossa varmistui naisen kunnosta ja maksoi koko sairaalahoidosta kertyneen 7000 dollarin laskun.

Näyttelijä pelasti samana vuonna myös kaksi nuorta poikaa, jotka olivat vähällä rusentua aitaa vasten elokuvan ensi-illassa ja lähetti silloisen vaimonsa Nicole Kidmanin kanssa lomaillessaan apua uppoavalle laivalle.

Arnold Schwarzenegger esti uimarin hukkumisen

Lomaillessaan perheensä kanssa Havaijilla 2004 silloinen Kalifornian kuvernööri, lihaksikas elokuvasankari Arnold Schwarzenegger huomasi hädässä olevan miehen meressä.

Schwarzenegger ui miehen luokse ja huomasi tämän kärsivän lihaskrampeista. Mies ei pystynyt uimaan itse takaisin rantaan, joten Schwarzenegger auttoi hänet lainelaudalle, toi turvaan rannalle ja istui hänen seurassa varmistaakseen miehen kunnon.

Vin Diesel veti perheen ulos palavasta autosta

Toimintasankari Vin Diesel moottoripyöräili Hollywoodissa, kun miehen edessä ajava auto alkoi heittelehtiä. Auto kiepsahti ympäri monta kertaa ja syttyi lopulta liekkeihin. Diesel pysäytti nopeasti pyöränsä, juoksi palavan auton luokse ja veti takapenkiltä ulos kaksi lasta. Tämän jälkeen hän ohjeisti rauhallisesti ajajaa kiipeämään takapenkille ja poistumaan sitä kautta autosta. Vain minuutteja myöhemmin koko auto leimahti liekkeihin.

Myös Brad Pitt, Ryan Gosling ja Kate Winslet ovat tehneet urotekoja:


MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images, Splash

Lähteet: Oddee, ABC News, People, Culture.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja