Nämä sisustustyylit on jo aika unohtaa: ”Teennäistä ja persoonatonta”

Sisustustrendien perässä on toisinaan vaikea pysyä mukana. Sisustustoimittaja Hanna Sumari paljasti omat tyylivinkkinsä sekä inhokkinsa.

Tänä keväänä sisustajan persoona pääsee valloilleen. Värejä ei myöskään kannata ujostella.

– Sisustuksessa mennään koko ajan persoonallisempaan tyyliin. Persoonallisuus ja sen näkyminen sisustuksessa on kaiken A ja O, sanoo Sumari.

Hotellihuonetta muistuttavat ylellisen näköiset makuuhuoneet ja katalogimaiset tunnelmakuvat ovat sisustuksessa usein inspiraation lähde, mutta katalogimaisuuteen tuodaan kerroksellisuutta. Kerroksellisuus syntyy sekoittamalla eri tyylejä ja aikakausia taitavasti yhteen. 

Metallivärit ovat olleet jo jonkin aikaa pinnalla. Erityisesti kuparia ja messinkiä nähdään paljon niin pienissä sisustusesineissä kuin suuremmillakin pinnoilla. Metalleja saa myös sekoittaa keskenään vapaasti – niin sisustuksessa kuin pukeutumisessakin.

”Uusvanha on out!”

Uusvanhaa tyyliä on nähty sisustuksessa jo pitkään. Sumari kuitenkin tyrmää valmiiksi kulunutta pintaa jäljittelevät kalusteet ja esineet.

– Osta mieluummin aidosti vanhaa tai uutta, joka vanhenee ajan kanssa kauniisti. Uusvanha on teennäistä ja persoonatonta.

Lisäksi monen sisustuksessa vilisevät tekstit ja mietelauseet voi jo unohtaa. Suomalaisten rakastama maalaisromanttisuus on myös jo nähty.

Skandinaavinen vitivalkoinen sisustus viehättää monia valoisuutensa takia: valkoinen avartaa ja lisää valoisuutta. Valkoinen ei kuitenkaan enää ole se trendikkäin vaihtoehto – kuten ei mustavalkoinenkaan. Valkoisen ja mustan joukkoon tuodaan väriläiskiä, modernin joukkoon antiikkia ja päinvastoin.

Vanhaa ei kuitenkaan tarvitse laittaa remonttiin tai kotia kalustaa uusiksi. Tärkeintä on maustaa kotia omalla persoonalla.

Lue myös:

    Uusimmat