Mainos

Nämä seitsemän jalokivikorua ovat maailman kalleimmat – joukossa Guinnessin ennätyksen rikkonut kaulakoru ja Marie Antoinettelta varastettu timantti

0:54
Katso videolta päätähuimaavan hintaiset jalokivikorut!

Maailmasta löytyy toinen toistaan hienompia jalokivikoruja, jos vain rahasta ei ole puutetta. Listasimme seitsemän korua, jotka lukeutuvat maailman kalleimpiin.

7. Blue Moon of Josephine

Arvo: 48,4 miljoonaa dollaria

Hongkongilainen miljardööri osti timanttisormuksen huutokaupassa 48,4 miljoonan dollarin hintaan vuonna 2015. Mies nimesi korun 7-vuotiaan tyttärensä Josephinen mukaan. Hipun yli 12 karaatin timantti löydettiin vuonna 2014 Etelä-Afrikasta.

6. L’Incomparable-timanttikaulakoru

Arvo: 55 miljoonaa dollaria

Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman arvokkain kaulakoru koostuu yli 407 karaatin timantista, joka on kiinnitetty pienemmillä timanteilla (yhteensä 230 karaattia) koristeltuun kultaketjuun. Kaulakorun suurimman timantin löysi pieni tyttö kivikasasta kongolaisella kaivoksella 1980-luvulla.

5. Oppenheimer Blue

Arvo: 57,5 miljoonaa dollaria

Sinisen timantin huikea hintalappu realisoitui, kun se huutokaupattiin tähtitieteelliseen hintaan toukokuussa vuonna 2016. Tuolloin timantti oli kallein koskaan huutokaupattu jalokivi. Timantin kerrotaan kuuluneen aikoinaan kultaseppä Philip Oppenheimerille.

4. Pink Star 

Arvo: 71,2 miljoonaa dollaria

Oppenheimerin timantin ennätys rikottiin keväällä 2017, kun tämä vaaleanpunainen jalokivi huutokaupattiin yli 71 miljoonalla dollarilla hongkongilaiselle Chow Tai Fook -yritykselle. Aiemmin nimellä Steinmetz Pink tunnettu timantti painaa liki 60 karaattia. Ennen leikkaamistaan ja hiontaansa nykyiseen muotoonsa se painoi yli 132 karaattia.

3. Wittelsbach-Graffin timantti

Arvo: 80 miljoonaa dollaria

Wittelsbachin timantti löydettiin intialaisesta kaivoksesta 1600-luvulla, ja sen huhutaan olleen alun perin Espanjan kuningas Filip IV:n omistuksessa. Kuninkaan tyttären naimakauppojen myötäjäisinä jalokivi siirtyi vuosisadoiksi Itävallan ja Baijerin hoveihin. Jalokivikauppias Laurence Graff osti timantin vuonna 2008 22 miljoonalla. Hän leikkasi timantin uudelleen, mikä kirkasti sitä, nostaen jalokiven arvoa valtavasti. Vuonna 2011 timantti myytiin yli 80 miljoonalla dollarilla Qatarin kuninkaalliseen perheeseen.

2. Riikinkukko-rintaneula

Arvo: 100 miljoonaa dollaria

Riikinkukko-rintaneulan timantit painavat kokonaisuudessaan 120,8 karaattia. Se sisältää yli 1 300 jalokiveä ja on noin kymmenen senttimetriä korkea.  Pelkkä korun keskellä oleva päärynänmuotoinen timantti painaa noin 20 karaattia. Luksusrintaneula paljastettiin vuonna 2013 Hollannissa The European Fine Art Fair -tapahtumassa.

1. Hopen timantti

Arvo: 200–350 miljoonaa dollaria

45,5 karaatin Hope-timantti (The Hope Diamond) on yksi maailman tunnetuimpia jalokiviä. Jalokivi löydettiin alun perin Intiasta 1600-luvulla.

Timantti oli Ranskan kuninkaallisen perheen omaisuutta vuoteen 1792 asti, jolloin se varastettiin Ranskan vallankumouksen tiimellyksessä. Ennen katoamistaan sen kerrotaan kuuluneen Ranskan kuningatar Marie Antoinettelle.

Timantti kiersi myöhemmin usean henkilön jalokivikokoelmissa, mutta viimeisin omistaja Harry Winston lahjoitti sen lopulta Smithsonian-instituutiolle, jossa timantti on näytillä tänä päivänä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja