Nämä ruokavaliomokat vanhentavat sinua ennenaikaisesti – sorrutko näihin?

On ymmärrettävää, että ihmiset ostavat kaupasta useita mieliruokiaan. Osa ruoista saattaa kuitenkin tehdä haittaa keholle, ja johtaa ennenaikaiseen ikääntymiseen.

On itsestään selvää, että suuri ylipaino tuo mukanaan lukemattomia terveysongelmia. Lontoolaisessa St. Thomasin sairaalassa tehdyssä tutkimuksessa huomattiin myös ylipainon ja ennenaikaisen ikääntymisen yhteisvaikutukset: Ihmisillä on nimittäin telomeeri-nimisiä soluja, jotka lyhentyessään aiheuttavat ikääntymistä. Lihavien ihmisten telomeerit olivat tutkijoiden mukaan lyhyempiä kuin normaalipainoisten.

Vältä kollageenin vaurioituminen

Ihon kimmoisuutta ja pehmeyttä ylläpitävä kollageeni vaurioittuu joutuessaan sokereiden kanssa tekemisiin. Vaihda siis perinteiset sokerit hiilihydraatteihin, kuten täysjyväviljaan ja makeuta teesi jatkossa makeutusaineella.

Suomalaiset ovat myös kovia juomaan kahvia, mutta ravitsemusasiantuntijat kehottavat korvaamaan ainakin osan nautitusta kahvista ruoansulatusta kiihdyttävällä vihreällä teellä – sen sisältämät suojaavat ainesosat pitävät kollageenituotantosi kunnossa.

Kirkkautta ihoon vitamiineilla

Vitamiineilla ja mineraaleilla on yleistä terveyttä parantavien vaikutusten lisäksi myös ihoa parantava vaikutus. Erityisesti C-vitamiinin nauttiminen vähentää muodostuvien ryppyjen määrää.

Muita iholle terveellisiä ruoka-aineita ovat kalium-, kalsium- ja magnesiumpitoiset ruoat. Esimerkiksi persiljan, manteleiden, päärynöiden, sitruunan tai kaalin syönti auttaa.

Terveysasintuntijat sen sijaan varoittelevat prosessoidun ruoan ja tyydyttyneiden rasvojen syönnistä – ne nimittäin lihottavat sinua ja saavat sinut rypistymään ennenaikaisesti.

(MTV3)
Lähde: Bel Marra Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja