Nämä prostituoituja esittäneet naiset ovat saaneet roolistaan Oscarin

Naispääosan tai parhaan naissivuosan Oscarin saa helposti: täytyy vain näytellä prostituoitua hittielokuvassa! Ketkä kaikki tunnetut naisnäyttelijät ovat päätyneet tämän roolin pariin?

Neatorama.comin mukaan parhaan naispääosan tai parhaan naissivuosan Oscarin saa helposti: täytyy vain näytellä rooli prostituoituna. Sivuston mukaan miehet eivät saa vastaavista rooleista palkintoja, vaikka JonVoight olikin ehdolla roolistaan vuoden 1969 elokuvassa Keskiyön Cowboy.

Aina kaava ei kuitenkaan päde. Esimerkiksi JuliaRoberts ei voittanut Oscaria roolistaan elokuvassa Pretty Woman vuonna 1990. Pystiä ei irronnut myöskään ShirleyMacLainelle roolista vuoden 1963 elokuvassa Irma la Douce – pikku pariisitar tai ElisabethShuelle elokuvasta Leaving Las Vegas vuodelta 1995. Muita samantapaisesta roolista Oscarin voittaneita naisia kuitenkin on runsain mitoin!

1. Janet Gaynor

JanetGaynor sai Oscarin roolistaan elokuvassa StreetAngel vuonna 1928. Gaynor voitti ihka ensimmäisessä Oscar-gaalassa kolme eri palkintoa. Yhden niistä hän sai ilotytön roolista. Kyseessä on ainoa kerta, kun sama naisnäyttelijä on saanut kolme eri palkintoa.

2. Helen Hayes

Vuonna 1931 HelenHayes sai Oscarin elokuvasta The Sin of Madelon Claudet.

3. Anne Baxter

Itsensä myymiseen ajautunutta alkoholistia Veitsen terällä -elokuvassa esittänyt AnneBaxter nappasi Oscarin traagisesta roolisuorituksestaan vuonna 1947.

4. Jo Van Fleet

Murhaavaa prostituoitua Eedenistäitään -elokuvassa esittänyt Jo Van Fleet sai vuonna 1955 Oscarin. Van Fleetin roolisuoritus on jäänyt paljolti ihanaisen JamesDeanin roolisuorituksen jalkoihin, sillä kyseessä oli Deanin ensimmäinen elokuvarooli.

5. Susan Hayward

SusanHayward sai Oscarin elokuvasta Antakaa minun elää! vuodelta 1958. Elokuva huumeriippuvaisesta prostituoidusta, joka tuomitaan kuolemaan murhasta, perustuu tositapahtumiin.

6. Elizabeth Taylor

ElizabethTaylor palkittiin roolista Eirahasta -elokuvassa vuonna 1960. Taylor esitti elokuvassa puhelintyttöä.

7. Shirley Jones

Rooli Huijarisaarnaaja-elokuvassa vuonna 1960 toi parhaan naissivuosan Oscarin ShirleyJonesille. Huomaa, että vuosi on sama kuin edellisessä elokuvassa: sekä Elizabeth Taylor että Jones saivat palkinnon roolista itseään myyvänä naisena!

8. Jane Fonda

JaneFonda voitti Oscarin vuoden 1971 elokuvasta Klute-rikosetsivä. Elokuvassa prostituoitu auttaa etsivää kadonneen miehen etsimisessä.

9. Mira Sorvino

WoodyAllenin elokuva Rakkaudenjumalatar, 1995, toi Oscarin ilotyttöä esittäneelle MiraSorvinolle. Samana vuonna ehdolla parhaan naispääosan saajaksi olivat myös Leaving Las Vegas -elokuvassa ilotyttöä esittänyt Elisabeth Shue ja Casino-elokuvassa prostituoitua esittänyt SharonStone!

10. Kim Basinger

KimBasinger sai Oscarin roolistaan vuoden 1997 elokuvassa L.A. Confidential. Hän oli myös ensimmäinen Bond-tyttöä esittänyt nainen, joka palkittiin Oscarilla!

11. Charlize Theron

Rooliaan varten raisun muodonmuutoksen kokenut CharlizeTheron sai Oscarin sarjamurhaaja-prostituoidun roolista vuoden 2003 elokuvassa Monster - Aileen Wuornos.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja