Nämä olivat vuonna 2021 syntyneiden suomalaislasten suosituimmat nimet

Korona-ajan vauvabuumi jatkaa kasvuaan 10:49
KATSO MYÖS: Korona-ajan vauvabuumi jatkaa kasvuaan

Vuonna 2021 syntyneiden lasten suosituimmat ensimmäiset etunimet olivat Olivia ja Leo.

Vuonna 2021 Olivian sai ensimmäiseksi etunimekseen 312 tyttöä, ja Leo-nimi annettiin 397 pojalle ensimmäiseksi nimeksi, kertoo Digi- ja väestötietovirasto tiedotteessaan.

Viisi suosituinta tyttöjen ensimmäistä etunimeä olivat Olivia, Lilja, Eevi, Sofia ja Venla, kun vuotta aiemmin suosituin nimi, Aino, putosi sijalle 6. 

Poikien viisi suosituinta ensimmäistä etunimeä olivat Leo, Eino, Oliver, Elias ja Väinö. Neljä suosituinta pojan nimeä olivat samassa järjestyksessä kuin vuotta aiemmin.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä suosituimmat olivat Maria, Aurora, Sofia, Olivia ja Emilia. Pojilla viisi suosituinta nimeä olivat Olavi, Juhani, Johannes, Oliver ja Mikael.

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi viime vuonna oli Saga ja poikien Liam.

– Suosituimpien nimien listassa näkyy paljon viime vuosilta tuttuja nimiä, ja varsinkin poikien nimisuosikit ovat pitäneet pintansa. Toisaalta yksittäisiä suursuosikkeja ei ole näkyvissä, erityisasiantuntija Noora Riskilä Digi- ja väestötietovirastosta kertoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan esimerkiksi 1960- ja 1970-luvuilla jopa yli seitsemän prosenttia ikäluokasta saattoi saada saman ensimmäisen etunimen. Supersuosittuja nimiä olivat esimerkiksi Mika ja Sari 1960-luvun lopulla. Nykyään suosituimmat ensimmäiset etunimet kattavat vain alle kaksi prosenttia ikäluokasta.

Tulevatko Ritvat ja Reijot takaisin?

Nimistöntutkimuksen dosentti Minna Saarelma-Paukkala arvioi, että tulevina suosioon saattavat nousta vähitellen esimerkiksi suurten ikäpolvien nimet.

– 1940-luvulla syntyneiden joukossa on paljon esimerkiksi R-alkuisia nimiä, kuten Ritva, Raija, Raimo ja Reijo. Ehkä jotkut niistä yleistyvät uudelleen. Esimerkiksi Reino on jo noussut sadan suosituimman etunimen joukkoon, Saarelma-Paukkala toteaa tiedotteessa.

Viime vuoden suosituimpien etunimien tilasto on peräisin Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämästä väestötietojärjestelmästä. Tilastot pohjautuvat yhteensä 50 547 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin, ja tilastossa on huomioitu 31.3.2022 mennessä annetut nimet.

Näitä asioita muut äidit eivät kerro sinulle:

Näitä asioita muut äidit eivät koskaan kerro sinulle... 0:55
Kukaan ei oikeasti tiedä, mikä on lapselle parasta! Kaikki vain yrittävät parhaansa ja toivovat sen riittävän. Näitä asioita muut äidit eivät koskaan kerro sinulle!

Lue myös:

    Uusimmat