Pikkukaksoset ihastuttivat Uutisaamussa: Äiti kertoo, meneekö kaksi lasta todella siinä missä yksikin

Kaksosten päivää vietetään tänään – studiossa pienet veljekset 8:55
Miten kaksoset erottaa toisistaan? Katso suloinen haastattelu videolta!

Kaksosten päivää vietetään Suomessa vuosittain aina helmikuun toisena päivänä. Juhlan kunniaksi suloiset pienet veljekset vierailivat Uutisaamussa.

Kun Tuomas ja Saara Salaste saivat kuulla odottavansa yhden sijaan kahta lasta, he ottivat uutisen vastaan hämmentyneinä – jopa epäuskoisina. Pian alkujärkytys kuitenkin vaihtui iloksi ja onneksi. Pari alkoi uskoa selviävänsä vastaan tulevista haasteista tiiminä.

Suomen Monikkoperheet ry:n toiminnanjohtaja Ulla Kumpula kertoo, että tieto monikkoraskaudesta herättää vanhemmissa usein tunteiden koko kirjon. Päänvaivaa voivat aiheuttaa esimerkiksi talouteen ja jaksamiseen liittyvät huolet sekä asumis- ja liikkumisratkaisujen pohtiminen.

– Sehän on perheelle yllättävä ja ennakoimaton tilanne, koska loppujen lopuksi on ihan sattumankauppaa, kuka saa monikkolapset, Kumpula sanoo.

Kaksi ei mene siinä missä yksi

Nyt Tuomas ja Saara Salasteen kaksosvauvat Sulo ja Oiva ovat kahdeksan kuukauden iässä. Toisin kuin joskus kuulee sanottavan, kaksi vauvaa ei mene siinä missä yksikin.

– Enemmänkin siinä missä kaksi ja puoli lasta. Kaikki rutiinit, hoitotoimenpiteet ja siirtymät vievät enemmän kuin tuplasti aikaa, Saara-äiti kuvailee.

Entä onko kaksosten erottaminen vaikeaa?

Vanhemmille Sulon ja Oivan erottaminen ei tuota vaikeuksia yksilöllisten kasvonpiirteiden ja ilmeiden vuoksi. Saara myöntää sekoittaneensa vauvat toisiinsa vain kerran, Tuomaksella ongelmia tuottaa veljesten tunnistaminen valokuvista.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Persoonallisuuserojakin on jo ehtinyt tulla esille: Sulo on hieman Oivaa varautuneempi. Suorassa televisiolähetyksessä esiintyminen ei silti tuottanut kummallekaan ongelmia vaan pienillä veljeksilläkin oli sanansa sanottavana. Katso suloinen esiintyminen yllä olevalta videolta!

Identtisyyden paljastava DNA-testi maksaa

Salasteen perheessä ei olla vielä selvitetty, ovatko Sulo ja Oiva identtisiä vai epäidenttisiä kaksosia. Periaatteessa asialla ei ole juuri väliä, mutta ihminen on utelias olento.

– Ehkä se heidän identiteetin kannaltaan olisi aika oleellinen. Että jos he jonain päivänä saavat omia lapsia, ne ovat sitten perimältään "puolisisaruksia", Saara pohtii.

Identtisyyden paljastava DNA-testi on Suomessa maksullinen.

Identtisillä kaksosilla on hyvin samankaltainen perimä, mutta siihen samankaltaisuus monesti päättyykin, Ulla Kumpula Monikkoperheet ry:stä sanoo. Kuten kaikilla sisaruksilla, myös identtisillä kaksosilla on omat persoonallisuutensa ja kiinnostuksen kohteensa. Usein vanhemmat ja muut läheiset myös tukevat kaksosten yksilöitymistä.

Saako lasta laittaa jäähylle? Alla olevalla videolla Supernanny vastaa lukijoiden kysymyksiin

Lue myös:

    Uusimmat