Näitä nimiä vanhemmat nyt rakastavat – etunimisuosikit listan kärjessä toista vuotta peräjälkeen

Vauva maistoi jäätelöä ensimmäisen kerran – katso pienokaisen hulvaton reaktio kylmään herkkuun 1:21
Hulvaton reaktio! Katso, miten vauva reagoi ensimmäiseen jäätelömaistiaiseen.

Aino ja Leo ovat suosituimpia lasten etunimiä toista vuotta peräjälkeen. Vuonna 2020 Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 276 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 356 pojalle, kertoo Digi- ja väestötietovirasto.

Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Olivia, Sofia, Pihla ja Aada. Pojilla suosituimmat etunimet olivat Eino, Oliver, Elias ja Onni.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Aurora, Olivia ja Emilia. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Oliver.

Ruotsinkielisten lasten suosikkinimet

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli Emil, kuten edellisenäkin vuonna.

Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Stella, Saga, Freja ja Ebba. Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Oliver, Liam, Edvin ja Benjamin.

Useimmiten lapsella kaksi etunimeä

Neljä etunimeä mahdollistavasta nimilaista huolimatta yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä. Viime vuonna lähes puolet (48 prosenttia) vanhemmista antoi lapselle kaksi etunimeä ja 42 prosenttia kolme etunimeä. Yhden etunimen sai 8,4 prosenttia lapsista.

Tilastoissa näkyy myös muutama yli neljä nimeä saanut lapsi. Useamman kuin neljän nimen saaminen on mahdollista esimerkiksi silloin, kun lapsi on kastettu ulkomailla ja kirjattu Suomen väestötietojärjestelmään.

Tiedot suosituimmista nimistä perustuvat 47 839 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin, jotka olivat saaneet nimen 5.4.2021 mennessä. Kaikkiaan lapsia syntyi 48 186. Nimen sai 23 356 tyttöä ja 24 483 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 38 943 ja ruotsinkielisiä 3 246.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat