Nämä lajit polttavat eniten kaloreita – katso listaus!

Joulun ja uudenvuoden herkuttelun jälkeen kuntosalit ja liikuntakeskukset täyttyvät innokkaista liikkujista, joilla monella on tavoitteenaan painonpudotus. Kokosimme listan lajeista, jotka polttavat tehokkaimmin kaloreita.

Kaloreiden kulutukseen vaikuttavat monet asiat, kuten liikkujan paino, ikä ja lihasmassan määrä. Tästä syystä kaloreiden kulutuksen tarkka laskeminen on vaikeaa.

Alla on arvioita siitä, kuinka paljon kaloreita kuluu tunnin urheilusuorituksen aikana tietyn lajin parissa.

1. Juoksu

Juoksu on yksi tehokkaimmin kaloreita kuluttavista lajeista. Se polttaa jopa yli tuhat kaloria tunnissa. Juoksu kehittää muun muassa sydän- ja verenkiertoelimistöä, sekä parantaa kolesterolipitoisuuksia.

2. Squash

Squash on melko rankka laji, jota ei suositella aloittelijoille tai ylipainoisille. Squash pitää sykkeen korkealla ja kuluttaa enimmillään 1000 kaloria tunnissa.

3. Maastohiihto

Perinteinen maastohiihto kuluttaa jopa 880 kaloria tunnissa. Laji vahvistaa niin ylävartalon kuin alavartalon lihaksia.

4. Uinti 

Uinti sopii hyvin kaikille, sillä se ei rasita niveliä. Vauhdikas uinti voi polttaa 800 kaloria tunnissa.

5. Pyöräily

Pyöräilyssä niveliin ei kohdistu suurta kuormitusta, joten laji sopii hyvin myös ylipainoisille. Vauhdikkaassa pyöräilyssä kaloreita voi palaa tunnissa yli 700.

6. Tanssi

Tanssiessakin voi polttaa paljon kaloreita, parhaimmillaan tanssimalla voi kuluttaa energiaa noin yli 700 kaloria tunnissa. Rajummat, esimerkiksi hyppyjä sisältävät tanssit vahvistavat myös luustoa.

7. Crosstraining

Viime vuosien hittilaji crosstraining on myös tehokas tapa polttaa kaloreita, yhdellä tunnilla palaa noin 660 kaloria.

8. Aerobic

Aerobic-tunnilla palaa noin 515 kaloria. Lisäksi monet muut ryhmäliikuntamuodot kuluttavat kaloreita tehokkaasti. Spinning-tunti polttaa noin 660 kaloria ja bodypump-tunti noin 590 kaloria.

9. Luistelu

Myös vauhdikas luistelu voi polttaa paljon energiaa.  Tunnin jääkiekkopelissä kuluu noin 660 kaloria.

10. Tennis

Jos vain löydät sopivan, samantasoisen pelikaverin, tennis sopii hyvin painonpudotukseen. Tennis kuluttaa noin 500-600 kaloria tunnissa.

 

Lähteet: Tohtori.fi, Kaloritaulukko.com

 

Lue myös:

    Uusimmat