Mainos

Kahdeksan asiaa, jotka yhdistävät onnellisia pariskuntia – toteutuvatko sinun suhteessasi?

Onnelliset pariskunnat panostavat yhteiseen aikaan ennen nukkumaanmenoa ja jättävät elektroniset välineet ja lapset makuuhuoneen ulkopuolelle.

Töiden, laskujen maksun, lastenhoidon ja sosiaalisen median tilien päivittämisen lisäksi pariskuntien pitäisi löytää aikaa myös kahdenkeskiseen oleiluun. Jopa kymmenen minuuttia voi riittää, jos ajasta ottaa kaiken irti, eikä vilkuile vähän väliä puhelinta.

Jotta parisuhteen hehku säilyisi, sen eteen tulee tehdä töitä. Onnellisia pariskuntia yhdistää halu pyhittää päivän viimeiset hetket kahdenkeskiselle oleilulle. Huffington Post listasi asiantuntijoiden vinkit siitä, mitä makuuhuoneessa kannattaa tai ei kannata iltaisin tehdä.

1. ”Rakastan sinua”

Psykologi Ryan Howes kehottaa rakkaudentunnustuksiin. Vaikka toisen tekemiset olisivat päivän mittaan ärsyttäneet, on tärkeä kertoa toisen olevan siitä huolimatta rakas ja tärkeä.

– Sano se niin kuin tarkoittaisit sitä, eikä vain sanomisen vuoksi, Howes painottaa.

2. Mene nukkumaan samaan aikaan kumppanisi kanssa

Vaikka kyse olisi vain muutamista minuuteista, jotka pari viettää toistensa seurassa ilman häiriötä, kannattaa nukkumaan mennä samaan aikaan.

– Se, että nukkumaan mennään yhdessä, vahvistaa yhteyttä ja luo pohjan myös intiimimmälle kanssakäymiselle, sanoo terapeutti Kurt Smith.

3. Luovu laitteista

Sosiaalisessa mediassa ja netissä vietetty aika on auttamatta aikaa pois parisuhteelta, pariterapeutti Kari Carroll muistuttaa.

– Silloin kun näpyttelette puhelimia, tuntuu kuin toinen olisi kilometrien päässä vaikka istuisitte vierekkäin, Carroll sanoo.

Hän kertoo huomanneensa terapiassa käyneiden parien tekevän itsenäisesti päätöksiä jättää puhelin ja muu elektroniikka rauhaan iltaisin.

4. Nuku hyvin

Terapeutti Michele Weiner-Davis painottaa unen tärkeyttä.

– Vaikka vanha sanonta sanookin, että anna hyvän yön suukko, harrasta seksiä ja tunnusta rakkautesi, on parempi panostaa siihen, että saa hyvät yöunet. Se on hyväksi mielenterveydelle ja parantaa ihmisten kykyä kommunikoida päiväsaikaan.

5. Osoita kiitollisuutta

Ryan Howes alleviivaa kiitollisuuden merkitystä hyvinvoinnille.

– Miksi et jakaisi hyvää oloa kumppanisi kanssa?

Kiitollisuutta voi kokea kumppania kohtaan, mutta toiselle voi kertoa myös jotain päivän aikana kodin ulkopuolella sattunutta, jonka haluaa jakaa.

6. Anna auringon laskea riidan ylle

Terapeuttina toimiva Kurt Smith muistuttaa, ettei vaikeita aiheita kannata yrittää selvittää väkisin väsyneenä, vaikka usein suositellaan erimielisyyksien selvitettämistä ennen nukkumaanmenoa.

Sen sijaan, että keskustelu johtaisi sopuun, voi riita väsyneiden keskustelijoiden jäljiltä pullistua entistä suuremmaksi ongelmaksi.

7. Sovi aika keskustelulle

Pariskunnan ei tarvitse käydä röntgenkameran tarkkuudella läpi tunteita ja tuntemuksia, mutta on hyvä istua hetkeksi alas säännöllisesti ja jakaa omassa elämässä tapahtuneet, toisinaan stressaavatkin asiat. Näin kumppani pysyy selvillä siitä, mistä toisen tunteenpurkaukset voivat johtua, ja kumppani voi olla tarpeen tullen tukena vaikeissa tilanteissa.

8. Pidä lapset pois makuuhuoneesta

Vaikka painajaiset ja sairastumiset voivat joskus muuttaa kuvioita ja saavat lapset kiipeämään vanhempien viereen keskellä yötä, pääsääntöisesti makuuhuoneen oven ulkopuolelle jätetään kaikki muu paitsi oma kumppani.

– Pariskunnat tarvitsevat omaa yksityisyyttään, jotta intiimiyhteys säilyy, Weiner-Davis sanoo.

***

1:07

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.