Nämä asiat suomalaisia kiinnostavat: Ymmin sisko ja Napuen taistelu

Viime kuussa suomalaisia kiinnostivat nämä henkilöt ja aiheet: Philip Seymour Hoffmann, Alina Toivanen ja Napuen taistelu, kertoo hakuyhtiö Google helmikuun hakujen perusteella.

Uutisaiheet näkyvät vahvasti listassa, ja tästä esimerkkinä listalle nousivat näyttelijä Philip Seymour Hoffmann kuolema ja näyttelijä Armi Toivasen siskon Alina Toivasen esiintyminen Putouksessa Mämmi Manaajana.

Yllättäen haetuimpien asioiden listalle nousi myös kolmen sadan vuoden takainen Napuen taistelu Isossakyrössä. Googlen analyytikko Johanna Wahlroos pohti hakujen taustoja MTV3:n Huomenta Suomessa.

– Ehkä taistelun helmikuisesta muistopäivästä on uutisoitu ja se on herättänyt mielenkiinnon. Muutenkin Google-hauissa näkyy, että suomalaisia kiinnostavat myös vakavat ja yhteiskunnalliset aiheet, sanoi Walhroos MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Eniten haettujen sanojen kolmen kärki olivat helmikuussa ihmisten osalta Philip Seymour Hoffmann, Jyrki Lammervuo ja Kaj Kunnas (Alina Toivanen sijalla viisi). Yhteiskunnallisessa kategoriassa haetuimmat sanat olivat sikainfluenssa, pseudoefedriini ja "yhteishaku kevät 2014" (Napuen taistelu viidentenä). Urheilun haetuimmat olivat Teemu Selänne, Enni Rukajärvi ja Tuukka Rask.Lue myös:

    Uusimmat