Nämä asiat miehessä kiinnittävät naisen huomion

Suurin osa naisista katsoo miehissä ensimmäisenä silmiä tai kasvoja kokonaisuutena. Osa havainnoi miehiä ensi kohtaamisella myös muilla kuin näköaistillaan.

AVAlaiset kertoivat, mikä miehessä kiinnittää ensimmäisenä huomion.

"Jalat lähtevät alta pelkästä katseesta"

AVAn kyselyyn vastanneista yli puolet kiinnittää ensimmäisenä huomion miehen kasvoihin. Pelkkiä silmiä katsoo 27 prosenttia ja kasvoja kokonaisuutena yhtä moni. Osan mielestä pelkkä katse voi viedä jalat alta, ja monen mielestä silmistä näkee sen, millainen mies on kyseessä.

"Silmät kertovat enemmän kuin tuhat sanaa."

"Silmistä kuvastuvat äly ja huumorintaju, siis ne tärkeimmät ominaisuudet."

"Silmäthän ovat sielun peili. Kun katsoo silmiin, voi nähdä hyvin syvälle."

"Silmät puhuvat enemmän kuin sanat. Sama toimii naisten kohdalla. Eläintenkin kanssa ensimmäisenä otan katsekontaktin. Se ratkaisee sen, miten tilanne jatkuu eteenpäin."

"Silmistä näkee aika paljon. Kakkosena tulee kokonaisuus."

"Silmät ovat sielun peili, ja sielunkumppania olen hakemassa."

"Kiinnitän huomiota silmiin ja elekieleen. Rakastan jäänsinisiä silmiä, joista hehkuu tunne."

"Silmistä näen, millainen mies on luonteeltaan."

"Jos katseet kohtaavat eikä mies väistä tätä, häntä on katsottava pian uudelleen."

"Kiinnitän ensimmäisenä huomioni silmiin. Silmäthän ovat sielun peili. Toisaalta katson myös käsiä ja kasvoja muutenkin. Ihastun helposti miehiin, joista näkee, että he tekevät fyysistä työtä. Sellainen on kihlattunikin, joka tuli ensimmäisen kerran luokseni kylään suoraan töistä. Kasvot ja kädet olivat öljyssä, hiukset olivat sekaisin, ja hänellä oli työvaatteet."

"Silmissä joko näkyy pilke tai sitten ei! Myös niiden ilme on tärkeä. Joskus silmät ovat vakaat ja rauhalliset, kun taas joskus niissä ammottaa tyhjyys tai ne pälyilevät. Tärkeä on tunne, joka tulee, kun katsoo toista silmiin. Onko toisen katse helppo ottaa vastaan, vai tuntuuko ahdistavalta tai epämiellyttävältä? Silmät ovat sielun peili."

"Ehdottomasti silmät. Ne ovat sielun peili. Katse kertoo ihmisestä paljon. Miten hän kohtaa toisen katseella? Miten hän huomioi? Yltääkö hymy silmiin? Näkyykö huumorin pilkettä?"

"Silmät vangitsevat katseeni tehokkaammin kuin mikään muu yksittäinen piirre."

"Jos katse on oikea, minulta voivat lähteä jalat alta pelkästä katseesta! Elämässäni on vain yksi mies, joka saa minut pelkällä katseella hymyilemään ja olemaan, kuin olisin taivaassa."

"Kliseisestä, mutta silmät ovat sielun peili, ja aina ensimmäisenä huomioni kiinnittyy miehen silmiin. Minulle ne viestivät siitä, millainen ihminen on."

"Symmetriset, voimakkaat kasvot saavat mielenkiinnon heräämään."

"Kasvot kertovat ihmisestä paljon. Ilmeikkyys, hymykuopat, naururypyt, seksikäs sänki, ruskettunut iho ym. Toiseksi tärkein on ääni. Sen pitää olla sellainen, jota jaksaa mahdollisesti kuunnella koko loppuelämän. Tietenkin puheen sisältökin on tärkeä. Näin matalaäänisenä naisena en ikinä ottaisi narisevaa sankarisopraanoa."

"Kasvoista näkee, pitääkö mies hygieniastaan huolta. Hampaiden puhtaus ja kunnossapito ovat tärkeitä. Kuka haluaisi pussata miestä, jonka hampaat ovat mädäntyneennäköiset ja hengitys pahanhajuinen? Hampaita ei tarvitse kuitenkaan valkaista hammaslääkärissä, koska ylivalkoiset hampaat näyttävät epäluonnollisilta. Pidän siitä, että miehellä on melko sopusuhtaiset kasvonpiirteet mutta silti miesmäiset kasvot. Sopiva parransänki on aika seksikäs niillä, joille sellainen sopii."

"Kasvoihin kokonaisuutena. Vaikka olisi kuinka kauniit silmät mutta esimerkiksi hampaat aivan järkyttävässä kunnossa, kiinnostus lähtee heti."

"Kasvoista näkee silmien lisäksi myös suun ja ilmeen kokonaisuutena. Kasvoista voi lukea, onko toinen kiinnostunut juttelemaan – tai enemmänkin. Mitäänsanomattomat ilmeet eivät olet kiinnostavia."

"Parrat ovat seksikkäitä"

Lähes joka kymmenes katsoo ensimmäisenä suuta tai leukaa. Hymy voi sulattaa sydämen, ja toiset taas ovat heikkona parrakkaisiin miehiin.

"Jos hymyilee tai nauraa ja hampaat ovat aivan hirveät ja sikin sokin, tulee otettua takapakkia. Jos on söpö hymy ja hymyn takaa paljastuu valkoinen siisti hammasrivistö, niin oih."

"Hymy kertoo ihmisestä kaiken."

"Olen heikkoina hymykuoppiin. Kun miehellä on valloittava hymy – eikä se yleensä rajoitu pelkkään suuhun tai poskipäihin, vaan koko kasvot hymyilevät – olen myyty!"

"Parrat ovat seksikkäitä."

"Olen heikkona parrakkaisiin miehiin, mutta parran täytyy olla hoidettu."

"Hyvä tuoksu saa polvet notkumaan"

AVAn kyselyyn vastanneista loput, 38 prosenttia, kiinnittää huomionsa ensimmäisenä johonkin muuhun kuin kasvoihin. Tällaisia ovat muun muassa kädet, takapuoli, lihakset, pituus ja kävelytyyli. Osa naisista havainnoi miehiä myös muuten kuin näköaistillaan.

"Älykkyys ja sivistyneisyys kuuluvat puheesta. Kukapa pitäisi rikkinäisen gramofonineulamaisesta äänestä? Joskus tietysti sairaus voi näitä aiheuttaa. Lauluäänellä linnutkin puolisonsa valitsevat."

"Käsiin, ja erityisesti käsivarsiin. Ne ovat miehen seksikkäin ruumiinosa. Ihanat käsivarret ovat vain jonkin verran lihaksikkaat, sellaiset, joista lihaksen voi erottaa."

"Harteikas ja lihaksikas mies on erittäin seksikäs."

"Hartiat kiinnittävät huomioni. Niistä olen tulkinnut tähän asti, minkälainen mies on kyseessä. Hyvän miehen olen bongannut itselleni juurikin ryhtiä katsoessani."

"Ryhti kertoo itsetunnosta ja fyysisestä kunnosta. Myös silmät ovat tärkeät."

"Katson ja kokeilen hauikset. Ne vaan ovat niin kiihottavat!"

"Koko olemukseen. Mietin kävelyä, silmiä, ulkonäköä, vaatetusta ja ylipäätään fiilistä, jonka ihmisestä saa."

"Tietysti kokonaisuuteen, mutta halusin tuoda esille KENGÄT. Ainahan ei kenkiä näe, mutta pidemmissä keskusteluissa ne tulee tsekattua tavalla tai toisella."

"Kokonaisuuteen. Persoona ratkaisee ehdottomasti. Ihmisestä kertoo paljon se, miten hän puhuu, elehtii ja tietysti pukeutuu, jos on vapaalla."

"Katson ensimmäisenä nenän. Miehekäs, upea nenä on vain wow! Hieman karhean seksikäs ääni ja hyvä tuoksu saavat polvet notkumaan. Grauh."

"Hiuksiin. Lyhyt tukka sopii vain naisille."

"Se, että mies kävelee ryhdikkäästi ja aika nopeasti, niin kuin armeijatyyliin, on seksikästä."

"Vaatetukseen ja huoliteltuun ulkonäköön."

"Yleiseen olemukseen. Se, millä tavalla mies seisoo ja kantaa itsensä, kertoo hänestä paljon."

"Olen huomannut katsovani aina miehiä, joilla on kaunis kasvojen luusto sekä tummat hiukset ja yleensä partaa. Tämä yhdistelmä kiinnittää kadulla huomioni. Sen jälkeen katson tarkemmin kasvoja ja sitä, minkälaisesta persoonasta mies kävellessään viestittää."

"Koko olemukseen: siihen, millaisen katsekontaktin mies ottaa, sekä siihen, miten, mistä ja mihin sävyyn hän puhuu, elehtii ja kantaa itsensä. Pukeutumiseen kiinnitän yllättävän vähän huomiota ollakseni omat asukokonaisuudet huolella harkitseva nainen, ja koreilun sijasta itsevarma rentous ja ystävällinen kohteliaisuus hurmaavat minut täysin."

"En katso yhtä tiettyä piirrettä vaan bongaan kunkin vahvuuden. Ihastuksistani yhdellä se oli kauniit silmät, toisella valloittava hymy ja kolmannella rento kävelytyyli. Erästä en noteerannut aluksi lainkaan, kunnes ihastuin hänen älyynsä, ja yhtäkkiä koko mies näytti mahdottoman kauniilta päästä varpaisiin!"

"Hiuksiin."

"Kokonaisuuteen sekä esimerkiksi pukeutumiseen ja hiuksiin."

"Kokonaisuus ratkaisee. Jos se kiinnostaa, kiinnitän huomiota yksityiskohtiin, kuten silmiin ja hymyyn."

Kyselyyn vastasi 1180 AVAlaista.

Lue myös:


AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Toinen nainen -sarjassa syvennytään hankaliin parisuhteisiin:


AVA / Leenastiina Simola

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja