Näkökulma: Mörkö-Markon saatanallinen ralli – "Se on raakaa peliä kun hevoset nai"

3:20
Marko Anttilan käsialaa MM-loppuottelussa olivat Leijonien kaksi ensimmäistä maalia.

Valtakunta rakastui Leijonien ryysyistä rikkauksiin -tarinaan. Enää he eivät ole suomalaisille nimettömiä Liiga-leijonia, nyt he ovat kansan rakastamia kultaleijonia, kirjoittaa MTV Urheilun Aleksis Ärje.

Mistä asetelmasta Suomi on niin monen kerran ponnistanut ikimuistoisiin urheilusaavutuksiin?

Puskista. Kun kukaan ei odota mitään.

MM-kisojen alku löi saman tien liekit päälle, kun Leijonat kaatoi kolme kovaa maata ja Kaapo Kakko -mania valtasi valtakunnan.

TV:n katsojaluvut pomppasivat saman tien pilviin.

Alkusarjan lopussa tuli täysin odotettu pieni uloshenkäisy, mutta heti Ruotsi-puolivälierän alku povasi jostain suuresta.

– Ei täällä itku auta. Saatanallinen ralli päälle vaan. Se on raakaa peliä, kun hevoset nai: siinä tanner jyskii ja aitaa kaatuu, loihi lausumaan alikersantti Lehto Tuntemattomassa sotilaassa.

Ja täsmälleen saman rallin pani päälle Leijonat 65 vuotta myöhemmin!

Joukkue otti vastustajat pihteihinsä suurella sydämellä ja briljantilla pelitaktiikalla. Liiga-leijonat nauttivat altavastaaja-asetelmasta usean maan NHL-miljonäärejä vastaan. Joukkue kesti uskomattomasti puolivälierän syvätkin rotkot, joihin moni joukkue olisi kapsahtanut.

Ruotsi-pelin jälkeen turnaus oli plussalla, ja se purkautui erityisesti maalivahti Kevin Lankisessa, joka pelasi hurjassa flow-tilassa. 203-senttinen kapteeni Mörkö-Marko Anttila johti Leijona-rallia edestä ja hänestä muodostui uusi kansallissankari.

Leijonat on esimerkki jokaiselle suomalaiselle siitä, että hyvällä suunnitelmalla, rohkeudella ja yhteispelillä kaikki on mahdollista – vaikka lähtisi takaa-ajomatkalta.

Tämä oli tarina ryysystä rikkauksiin. Enää he eivät ole suomalaisille nimettömiä Liiga-leijonia, nyt he ovat kansan rakastamia kultaleijonia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja