Mainos

Näkökulma: Leijonat on niin suuri altavastaaja, että se on MM-finaalissa jo ennakkosuosikki

7:43

Suomi on MM-kisoissa selkeä altavastaaja, joka pelaa täydellistä altavastaajan jääkiekkoa. Siksi Suomi ei edes ole altavastaaja MM-finaalissa Kanadaa vastaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Venäjää ja Ruotsia vastaan se nähtiin. Suomen upeat voitot eivät olleet mitään sattumaa, vaan pelisuunnitelman noudattamisen ja yhteistyön jääkiekon voittoja.

Suomi on saanut molemmat pudotuspelivastustajansa pelkäämään. Molemmat ovat tienneet, että yksikään suomalainen ei luovuta, ja jos yhdestä pääsee eroon, seuraava on jo roikkumassa niskassa.

Kanada on toista maata kuin Venäjä ja Ruotsi. Heillä ei ole pelkoa kasvojen menettämisestä kotimaassa. He osaavat arvostaa Leijonien taistelua ja yhtenäisyyttä.

Silti Leijonien altavastaajan asema on kadonnut pudotuspelien perusteella olemattomiin. Kanadakin joutuu olemaan varpaillaan. He tietävät, että yksikin hengähdystauko pelin aikana voi koitua kohtaloksi.

Leijonilla ei ole mitään menetettävää. Jokainen pelaaja kokee, että heillä on todennäköisesti ainut mahdollisuus voittaa jotain suurta. Suomalaiset yksinkertaisesti haluavat enemmän, ja lisäksi heillä on pelitapa, jonka noudattaminen ei ole notkahtanut kisoissa yhdessäkään ottelussa.

Suomen pelaajat ovat niin suuressa hurmoksessa ja pelaavat sellaisessa ennakkoluulottomuuden ikeessä, etteivät he edes ymmärrä, että jotain peliä ei voisi voittaa.

Kanada on kova, kenties mitä muuta tahansa joukkuetta vastaan ennakkosuosikki. Suomi on niin suuri altavastaaja, että koko altavastaaja-asetelma on pyyhkiytynyt pois.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja