Näitkö jo kuvan häiritsevän ihmismäisestä "pusuhuulikalasta"? Otos onkin huijaus, sanoo asiantuntija – tästä sen huomaa

Asiantuntijan mukaan somejulkkikseksi nousseen kalan hampaistoa on retusoitu.

Näitkö jo kuvan "pusuhuulikalasta", jonka ihmismäiset imuttimet karmivat nettikansaa? Otos saattaa olla liian outo ollakseen todellinen.

"Yleensä niillä on neljä terävää kulmahammasta"

Insiderin haastatteleman asiantuntijan mukaan kyseessä on rhinecanthus verrucosus -lajin kala. Meribiologi Lufti Afiq Roslin mukaan kuva on kuitenkin liian huoliteltu.

– Kuvan hampaat vaikuttavat minusta käsitellyiltä. Suurimmalla osalla säppikaloja ei ole tuollaisia hampaita, Rosli kuvaa.

– Yleensä niillä on neljä terävää kulmahammasta, kaksi ylhäällä ja kaksi alhaalla. Näiden avulla ne nappaavat saaliinsa, yleensä äyriäisiä riutan pohjalla.

Chicagossa sijaitsevan akvaarion eläimistä vastaava Mark Schick uskoo myös kuvan olevan käsitelty.

– Hampaat näyttävät minusta photoshopatuilta. Ne voisivat kulua niin, että terävät kärjet katoavat, mutta hampaat näyttävät alaosastaan litteiltä, kuten ihmishampaat, eivät kartionmallisilta, hän toteaa. 

Silti harvinainen otos

Roslin mukaan jotakin ainutlaatuista kuvassa kuitenkin on – otoksia kyseisestä kalalajista saadaan harvoin, sillä se välttelee ihmistä.

– Niitä näkee harvoin, jos sukelltaa. Usein kaupalliset kalastamot eivät kalasta niitä. Niitä kalastetaan yleensä varsinaisen saaliin sivutuotteena, kuten luultavasti kävi tämän kuvan kaverillekin, Rosli kuvaa.

Lähde: Insider.com

Lue myös:

    Uusimmat