Näitä naisia suomalaiset arvostavat

Kysyimme 8. maaliskuuta vietettävän naistenpäivän kunniaksi, ketä suomalaista naista AVAlaiset arvostavat. Nämä neljä rautaista naista pääsivät kärkisijoille!

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään perjantaina 8. maaliskuuta 2013. Halusimme tietää, ketä suomalaista naista AVAlaiset arvostivat ylitse muiden esimerkiksi poliittisten saavutuksien, kunnioitettavan elämäntyön tai raikkaiden ajatuksien vuoksi.

Näitä naisia suomalaiset arvostavat:

1. Tarja Halonen (noin 14 prosenttia)

"Tarja Halonen on kansainvälisesti arvostettu naisten aseman parantamisen puolestapuhuja."

"Tarjan olo presidenttinä valoi minuun uskoa naiseuteen. Ei tarvitse olla mies tehdäkseen suuria asioita! Onneksi elämme näin tasa-arvoisessa maassa. Ihana nainen :)"

2. Aira Samulin (noin 12 prosenttia)

"Aira Samulin. Tämä tähti ei sammu ikinä. Valaa energiaa nuorempiinsa ja muistuttaa ulkonäöllään pitämään huolta itsestään. Teräsmimmi, joka ei näytä päivääkään päälle 50-vuotiaalta!"

3.Eva Wahlström ja Kirsti Paakkanen(kummatkin noin 7 prosenttia)

"Eva Wahlström. Aina iloinen ja pirtsakka, ja voi sitä sisun määrää!"

"Kirsti Paakkanen. Mieletön bisnesvaisto! Sisukas ja varmasti johdonmukainen ja tasapuolinen johtaja ollut alaisilleen. Hän nosti Marimekon jaloilleen ja teki tunnetuksi maailmalla. Vaikka on jo iäkäs, niin edelleen edustaa aina tyylikkäänä ja huoliteltuna! Yksi Linnan itsenäisyyspäivän juhlien merkittävimpiä henkilöitä! Ja vielä kaiken lisäksi: hyvä maku automerkin suhteen! :) Ehdottomasti yksi idoleistani!"

"Kirsti Paakkanen, koska hän sai pidettyä kansainvälisestikin tunnetun Marimekon kasassa ja elinvoimaisena."

Myös heitä äänestettiin!

"Arja Koriseva. Iloisuus tarttuu kuuntelijaankin."

"Chisu on pitänyt suomalaisen musiikin suomalaisena musiikkina. Arvostan Chisun aitoutta ja sitä, että hän ei mene musiikissaan massan mukana, vaan pitää tyylinsä omaperäisenä ja ei-kaupallisena. Paras suomalainen artisti ikinä. Oikeastaan maailman paras."

"Kaija Koo. Tukee, kannustaa, rohkaisee ja koskettaa biiseillään monia naisia. Kaija on myös energinen, positiivinen ja kaunis nainen, jota ei vastoinkäymiset ole latistaneet. Loistava esikuva siis mielestäni."

"Katri Helena. Vaatimaton. Laulajana kestosuosikki." Näin Katri Helenasta sanottiin myös: "Siinä nainen, joka on kokenut paljon surua ja iloa – ja kestänyt sen kaiken, oppinut siitä ja laulaa ja hymyilee edelleen aina niin säteilevästi. Ikinuori Katri, iloa ja menestystä sinulle."

"Kiira Korpi tuo Suomelle mainetta ja kansainvälisyyttä todella vaativassa lajissa. Lisää vain menestystä!"

"Marja-Sisko Aalto on rohkea ja uskomaton persoona, joka uskaltaa olla oma itsensä ja raivata tietä heille, joilla uskallusta ei vielä ole."

"Paola Suhonen tuo Suomea esille positiivisesti ja on ahkera ja tuottelias nainen."

"Päivi Räsänen ehdottomasti. Suoraselkäinen, osaava, tervejärkinen, älykäs ja viehättävä, mutta ennen kaikkea ROHKEA nainen. Hän uskaltaa sanoa ääneen asioita, joita moni muu ei, ja osaa perustella näkemyksensä eikä häpeä pitää esillä vakaumustaan. Itse kristittynä naisena ihailen suuresti!"

"Rakel Liekki. On hän niin söpö että."

"Riikka Pulkkinen. Hänen teoksensa ovat koskettaneet minua, niin hyvässä että pahassa. Arvostan hänen ulosantiaan, varovaisuuttaan ja tarkkailevaa olemistaan. Hieno, arvokas nainen."

"Seela Sella. Rautainen ammattitaito sekä loistava huumori. Pispalan likkoja!"

Lisää naisista ja naistenpäivästä:


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: Lehtikuva, Lumene

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja