Mainos

Näitä kaupunkeja suomalaiset suosittelevat Suomeen tuleville matkailijoille

HomeAwayn tekemän kyselyn mukaan suomalaisten mielestä Suomeen kannattaa matkustaa ennen kaikkea Suomen luonnon sekä monipuolisten ja kauniiden maisemien vuoksi. Kysely selvitti myös sitä, mihin kaupunkeihin matkustamista suomalaiset suosittelisivat matkailijoille Suomessa kaikkein lämpimimmin.

Tuoreessa kyselyssä kartoitettiin sitä, minkä vuoksi suomalaiset suosittelisivat matkailua kotimaahansa. Kyselyssä selvisi, että suomalaisten mielestä ylivoimaisesti suurin syy matkustaa Suomeen on luonto sekä monipuoliset ja kauniit maisemat. Jopa 83 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista oli tätä mieltä. Muita hyviä syitä matkustaa Suomeen olivat suomalaisten mielestä arkkitehtuuri (26 %), musiikkifestivaalit (26 %), vieraanvaraisuutemme (20 %) ja erinomaisen ruokakulttuurimme sekä kuuluisien perinneruokiemme vuoksi (19 %).

Näitä kaupunkeja suomalaiset suosittelisivat Suomeen tuleville matkailijoille:

1. Porvoota (36 %)

2. Raumaa (24 %)

3. Hankoa (22 %)

4. Rovaniemeä (Joulupukin pajakylä) (20 %)

5. Turkua (20 %).

Muista kuin perinteisistä kaupunkinähtävyyksistä vastaajat suosittelisivat Suomessa vieraileville reissua:

1. Turun Saaristoon (53 %)

2. Saimaalle (49 %)

3. Suomenlinnaan (48 %)

4. Kolille (47 %)

5. Olavinlinnaan (34 %).

Tutkimusyhtiö Voxmeter toteutti kyselyn kesä- ja heinäkuussa 2017. Kokonaisuudessaan kyselyyn osallistui 4006 vastaajaa Tanskasta, Suomesta, Norjasta ja Ruotsista. Vastaajista 1006 oli tanskalaisia, 1000 suomalaista, 1000 norjalaista ja 1000 ruotsalaista. Kysely tehtiin verkossa ja sukupuolta, ikää ja asuinaluetta painotettiin mahdollisimman kattavan vastauksen saamiseksi. 

Lähde: HomeAway


 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.