Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Näitä hapatettuja ruokia kaikkien tulisi syödä

Shutterstock
Julkaistu 24.11.2013 13:03

Hapankaali tai -kurkut eivät ajatuksena miellytä kaikkia, mutta hapatettujen elintarvikkeiden terveyshyödyt voivat olla yllättävänkin hyvät.

Ravintorikkaiden ja runsasproteiinisten, hapatettujen elintarvikkeiden syöminen tekee hyvää suolistolle, kun ruoansulatus paranee. Hapattaminen voi myös tehdä ruoista ravintorikkaampia. Lue, mitä hapatettuja ruokia kannattaa ainakin lisätä ruokavalioon!

Hapankaali

Hapankaali on hapatettua valkokaalia, joka on täynnä C-, B- ja K-vitamiineja. Siinä on myös runsaasti probiootteja.

Kimchi

Koreassa suosittu kimchi on hapatettua kiinankaalia. Keskiverto eteläkorealainen syö 18 kiloa kimchia vuodessa. Siinä onkin runsaasti makua, paljon C-vitamiinia ja karoteenia. Se sopii niin yksinään syötäväksi kuin lisukkeeksi moniin aterioihin.

Miso

Hapatetuista soijapavuista valmistettu miso on hyvä mangaanin, sinkin ja antioksidanttien lähde. Sitä käytetään usein keitoissa, mutta se lisää makua myös moniin muihin ruokiin.

Kookosjogurtti

Kookosjogurtissa on paljon probiootteja. Kehon on myös paljon helpompi sulattaa se kuin tavallinen jogurtti. Lisäksi kookoksessa on paljon elekrtolyyttejä, kalsiumia, kaliumia ja magnesiumia.

Hapankurkut

Hapankurkuissa on runsaasti hyviä bakteereja ja entsyymejä. Niissä onkin enemmän terveyshyötyjä kuin tavallisissa etikkakurkuissa, vaikka maku onkin liki sama.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: MindBodyGreen

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Näitä terveellisiä ruoka ei pitäisi syödä liikaa – voi olla negatiivisia vaikutuksia niin vatsalle kuin ihollekinRavitsemusterapeutin lista: Näitä "epäterveellisiä" ruokia kannattaa syödäViisi ruokaa, jotka todellakin kannattaa pakastaa – huikeat ravintoarvotRavitsemusterapeutti listasi: 3 "epäterveellistä" ruokaa, joita kannattaakin syödäTässäkö uusi superruoka? Enemmän antioksidantteja kuin mustikoissaApua rasvanpolttoon ja tehostusta aineenvaihduntaan – oletko kuullut näistä superruoista?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:03
    Liikunta

    Näin ehkäiset murtumia – nappaa vinkit oikeanlaiseen liikuntaan

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • Eilen16:11
    Sanonnat

    Työpäivä on taas pulkassa, mutta mikä ihme on tämä "pulkka"?

  • Eilen14:04
    Ruoka

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun

  • Eilen11:26
    Suun terveys

    Sorrutko yleiseen mokaan suun hygieniassa? "90 prosentilla on parantamisen varaa"