Näitä hapatettuja ruokia kaikkien tulisi syödä

Hapankaali tai -kurkut eivät ajatuksena miellytä kaikkia, mutta hapatettujen elintarvikkeiden terveyshyödyt voivat olla yllättävänkin hyvät.

Ravintorikkaiden ja runsasproteiinisten, hapatettujen elintarvikkeiden syöminen tekee hyvää suolistolle, kun ruoansulatus paranee. Hapattaminen voi myös tehdä ruoista ravintorikkaampia. Lue, mitä hapatettuja ruokia kannattaa ainakin lisätä ruokavalioon!

Hapankaali

Hapankaali on hapatettua valkokaalia, joka on täynnä C-, B- ja K-vitamiineja. Siinä on myös runsaasti probiootteja.

Kimchi

Koreassa suosittu kimchi on hapatettua kiinankaalia. Keskiverto eteläkorealainen syö 18 kiloa kimchia vuodessa. Siinä onkin runsaasti makua, paljon C-vitamiinia ja karoteenia. Se sopii niin yksinään syötäväksi kuin lisukkeeksi moniin aterioihin.

Miso

Hapatetuista soijapavuista valmistettu miso on hyvä mangaanin, sinkin ja antioksidanttien lähde. Sitä käytetään usein keitoissa, mutta se lisää makua myös moniin muihin ruokiin.

Kookosjogurtti

Kookosjogurtissa on paljon probiootteja. Kehon on myös paljon helpompi sulattaa se kuin tavallinen jogurtti. Lisäksi kookoksessa on paljon elekrtolyyttejä, kalsiumia, kaliumia ja magnesiumia.

Hapankurkut

Hapankurkuissa on runsaasti hyviä bakteereja ja entsyymejä. Niissä onkin enemmän terveyshyötyjä kuin tavallisissa etikkakurkuissa, vaikka maku onkin liki sama.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat