Näitä asioita kenenkään ei tulisi kokeilla sängyssä

Intiimien hetkien aikana kaikki keskustelunaiheet eivät ole sopivia ja kumppania on syytä kunnioittaa entisestään, kun tunnelma on herkimmillään. Kokosimme yhteen asiat, joita kenenkään ei tulisi kokeilla sängyssä.

Sängyssä on erityisen tärkeää, että kumppanit tuntevat olonsa mukavaksi ja kokevat kumpikin, että heitä kunnioitetaan. Jotta intiimit hetket olisivat kummallekin kumppanille mieluisia, on syytä välttää tiettyjä virheitä.

Liika suorittaminen

Kukaan ei saisi ajatella oman hyvinvointinsa nimessä seksiä suorituksena. Kun on kyse intiimiasioista, on heittäytyminen nautinnon kannalta ensisijaisen tärkeää. Oman suorituksen arvioiminen kesken seksin johtaa harvoin hyviin kokemuksiin.

Kumppanin kritisointi

Sänky ei ole oikea paikka kumppanin kritisointiin ja siksi kenenkään ei tulisi sortua arvostelemaan kumppaniaan kesken lemmenleikin. Seksiä harrastaessa tunteet ovat usein pinnassa ja kumppanin kritisointi voi satuttaa erityisen paljon. Jos jokin omassa seksielämässä vaivaa mieltä, voi asian ottaa rakentavasti puheeksi toisaalla kuin sängyssä kumppanin kanssa.

Hurja kiire

Kenenkään ei tulisi harrastaa seksiä hurjassa kiireessä. Suunniteltu ennen kauppareissua tai lenkkiä harrastettu kiireinen seksi, jonka ainoana tavoitteena on hekuman saavuttaminen jättää usein ennemmin pahan mielen kuin rentoutuneen olon jälkeensä.

Kielletyt puheenaiheet

Kaikista asioista ei ole syytä keskustella erityisen intiimissä ilmapiirissä. Näihin kiellettyihin puheenaiheisiin kuuluvat muun muassa äidit, entiset kumppanit ja työ. Tunnelman säilyttämisen ja seksikokemuksen onnistumisen nimissä olisi tärkeää, etteivät kaikki aiheet olisi nimenomaan seksin aikana vapaata riistaa, mitä keskustelunaiheisiin tulee.

Orgasmin teeskentely

Jos kumppanin kanssa tavoittelee toimivaa seksielämää, olisi ensisijaisen tärkeää olla rehellinen vällyjen välissä. Tästä syystä orgasmin tai mielihyvän teeskenteleminen ei kanna pitkälle, vaan tekee sitä vastoin yksinomaan hallaa. Jos kumppanin toivoo oppivan omista mielihaluista jotain, kannattaa kaikenlainen teeskentely jättää sängyssä sikseen.

Välinpitämättömyys

Kenenkään ei tulisi olla sängyssä välinpitämätön. Osoittamalla vastauksilla ja teoilla seksikumppanille, ettei yhteinen intiimi hetki herätä mitään tunteita, ei seksistä saa hyvää tekemälläkään. Jokaisen olisi syytä miettiä, onko syytä heittäytyä intiimeihin puuhiin, jos tilanne ei tunnu lainkaan kutkuttavalta.

Ulkonäöstä murehtiminen

Ulkonäöstä murehtiminen ei kuulu sänkyyn. Kenenkään ei pitäisi murehtia kurveistaan tai niiden puutteesta seksin aikana. Tähän voi auttaa asian tiedostaminen, ja epämieluisien ajatusten tietoinen välttely. Myös valojen sulkeminen voi auttaa irrottamaan ajatukset negatiivisista tunteista seksin aikana.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja