Näitä asioita ihmiset katuvat elämässään − oletko samaa mieltä?

Sähkösavukeyritys Electric Zebra kysyi 2 000 britiltä, mitä he katuvat elämässään. Listan alussa ei suinkaan haikailla elämän suuren rakkauden perään, vaan katumusta herättävät asiat ovat hyvin käytännöllisiä.

Electric Zebran tekemän kyselyn mukaan ihmiset katuvat elämässään eniten sitä, etteivät he ole säästäneet tarpeeksi rahaa. Seuraavaksi kyselyyn vastanneet harmittelevat sitä, etteivät opiskelleet aikoinaan riittävän ahkerasti, eivät ole kuntoilleet tai matkustelleet tarpeeksi. Myös tupakoinnin aloittamista kadutaan.

Kolmenkymmenen kadutuimman asian joukosta viisi liittyy rakkauselämään. Jotkut harmittelevat astuneensa liian aikaisin alttarille. Jotkut olisivat halunneet harrastaa enemmän irtosuhteita. Osaa kaduttaa se, ettei ole saanut tunnustettua rakkauttaan jollekin henkilölle.

Vastaajista 68 prosenttia ei ole täysin tyytyväisiä elämänkulkuunsa. Kun vastaukset luokiteltiin, isoin elämän alue, jolla on hölmöilty, on rakkauselämä (20 %). Seuraavaksi kaduttavat perheeseen (18 %), uraan (16 %), terveyteen (14 %) ja talouteen (14 %) liittyvät valinnat.

Virheistä oppii

Britti käyttää keskimäärin 44 minuuttia viikossa sen miettimiseen, mitä tuli tehtyä väärin tai mitä on jäänyt tekemättä. Lähes 80 prosenttia 2 000 vastaajasta uskoo, että elämästä ei ole mahdollista suoriutua ilman katumusta.

Vaikka katumusta herättävät teot nähdään yleensä kielteisinä asioina, suurin osa vastaajista sanoi hyötyneensä niistä. He ovat oppineet virheistään ja pystyneet parantamaan elämänsä laatua. Neljäsosa haastateltavista on sitä mieltä, että epäonnistumiset ovat tehneet heistä niitä ihmisiä, joita he nyt ovat.

Keskimäärin ihmisillä on kaksi asiaa, joita he katuvat elämässään. Viidesosa syyttää toisia virheistään. Saman verran vastaajista sanoo, että ikätovereiden aiheuttamat paineet ovat vaikuttaneet asioihin, joita he katuvat.

Katumuksista huolimatta ihmiset pysyvät toiveikkaina. Lähes puolet haastatelluista pyrkii kehittämään itseään ja tekemään parannuksia. Useat toivovat yhä, että he voisivat korjata rikkoontuneen ystävyyssuhteen, kohentaa terveyttään tai tunnustaa puolisolleen olleensa uskottomia.

Lähde: www.electriczebra.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja