Naistenpäivän suklaa-kirsikkakakku

Naistenpäivän kunniaksi naiset hemmottelevat itseään ja ystäviään ihanalla suklaakakulla! Parhaimmassa tapauksessa miehet yllättävät naiset tällä suussa sulavalla herkulla.

Naistenpäivän suklaa-kirsikkakakku

Suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 dl tummaa suklaata rouheena (150 g)
  • 2 dl säilykekirsikoita puolikkaina
  • 1 dl säilykekirsikkatölkin lientä
  • 1 dl kookoshiutaleita tai mantelirouhetta
  • Leivitykseen: korppujauhoja
  • Koristeluun:
  • 1 levy tummaa suklaata (150-200 g)
  • 1 tl voita tai margariinia
  • ½ dl kevytkermaa
  • 1 dl punaisia säilykekirsikoita

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, rouhittu suklaa (raasta kylmästä suklaalevystä tai osta pussi valmista leivontasuklaapalasta) vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon. Sekoita joukkoon puolitetut säilykekirsikat (voit säästää muutaman koristeeksi) ja liemi sekä kookoshiutaleet ja mantelirouhe.

Voitele ja korppujauhota torvellinen kakkuvuoka (noin 2 litraa). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti.

Kumoa hetken jäähtynyt kakku. Sulata tumma suklaa (tai leivontasuklaarae) ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää siihen kerma ja sekoita hieman.

Kaada kuorrutussuklaa kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Koristele kirsikoin. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat