Naisten ikuisuusongelma: Kannattaako rintaliivejä pitää öisin?

Olet varmasti kuullut erilaisia neuvoja siitä, onko rintaliivit päällä nukkumaanmeno kannattavaa vai ei. Mutta mikä on totuus?

Osa ihmisistä uskoo, että rintaliivit yllä nukkuminen estää rintojen ennenaikaisen roikkumisen. Toiset puolestaan ahdistuvat jo pelkästä ajatuksesta: ei rintaliivejä ole muutoinkaan mukava pitää päällä!

Tohtori Amber Guthin mukaan ei ole olemassa todisteita siitä, onko kyseinen tapa hyödyllinen vai haitallinen. Rintojen löystyminen ja roikkuminen on monen asian summa: raskaus, rintaruokinta, aika ja painovoima ovat kuitenkin suurimmat syyt sille, miksi rinnat menettävät kimmoisuutensa.

Rintaliiviasiantuntija Linda Becker on puolestaan eri mieltä: joko rintasi ovat tuettuina kahdeksan tuntia, tai ne eivät yksinkertaisesti ole tuettuina kahdeksan tuntia – joten kumpi kuulostaa paremmalta?

Mutta kannattaako sitten nukkua rintaliivit päällä? Beckerin mukaan vastaus riippuu siitä, minkä kokoiset rintasi ovat. Jos rintasi ovat kokoa A tai B, vastaus on ei.

Jos rintasi ovat D-kuppia tai siitä isompaa kokoa, rintaliivien pitäminen kannattaa. Joillekin nukkuminen ilman liivejä voi tuntua kivuliaaltakin, jolloin tuki tulee todella tarpeeseen.

Tärkeintä on, että rintaliivit eivät saa olla liian tiukat. Panosta liiveihin, jotka tukevat, mutta eivät purista. Myöskin hienommat, pitsiset tai muita krumeluureja sisältävät liivit kannattaa pitää vain päiväkäytössä. Voit myös kokeilla nukkua pehmeät urheiluliivit päälläsi.

Tiivistettynä: rintaliivejä kannattaa pitää myös öisin, jos rintasi ovat isot.

Miten rintaliivit vaikuttavat povesi muotoon? Entä mistä tunnistat vääränkokoiset liivit? Katso vinkit:

3:45

Lähde:  Shefinds.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja