Näistä paikoista löytyvät vahvimmat Suomi-populaatiot maailmalla

Espanjan Aurinkorannikko vetää tunnetusti suomalaisia muuttolintuja puoleensa. Maailmalta löytyy muitakin paikkoja, joihin suomalaiset ovat asettuneet aloilleen sankoin joukoin.

Espanjan suosiota maastamuuttajien keskuudessa ei käy kieltäminen. Neuvontapäällikkö Hanne Lehtonen Suomi-Seurasta kertoo, että Espanjassa on vakituisesti kirjoilla noin 2 000−3 000 suomalaista. Lisäksi maassa asuu osan vuodesta parikymmentätuhatta suomalaista.

− Suomalaisia on erityisesti Fuengirolan kaupungissa Costa del Solissa sekä Torreviejassa Costa Blancalla, Lehtonen kertoo.

Suomalaisia on pesiytynyt myös muihin Euroopan maihin. Länsinaapurimme Ruotsi on ollut aina ja on edelleen suosittu maa. Myös Turkki, erityisesti Alanyan kaupunki, houkuttaa suomalaisia.

Thaimaa nousussa

Kaukomaista Yhdysvaltojen Florida tuo monelle mieleen aurinkoisia päiviä viettävät suomalaiseläkeläiset. Mielikuva pitää Hanne Lehtosen mukaan paikkansa.

− Suomalaisten määrä Floridassa on vähentynyt siitä, mitä se oli aikanaan, mutta kyllä siellä on edelleen paljon meikäläisiä. Floridaan ollaan suuntautumassa jatkossa luultavasti yhä enemmän.

− New Yorkiin lähtee taas nuorempaa porukkaa, Lehtonen lisää.

Thaimaan-matkailun myötä maa on nostanut päätään myös maahanmuuttokohteena. Erityisesti pääkaupunki Bangkokista löytyy suomalaisia.

Paluumuutto vilkasta

Suomi-Seura auttaa ulkomaille muuttoa suunnittelevia monenlaisissa asioissa. Apua kaivataan erityisesti käytännön asioihin.

− Mitä tapahtuu sosiaaliturvalle, kun poistuu Suomesta, miten verotus hoituu, entä auton vieminen ulkomaille? Myös kouluista, erityisesti Suomi-kouluista, kysellään, Lehtonen kertoo.

Suomalaisten halukkuus muuttaa ulkomaille on pysynyt suhteellisen samana. Sen sijaan vastakkainen ilmiö, paluumuutto, näkyy juuri nyt voimakkaana.

− Esimerkiksi Saksassa ja Italiassa on paljon suomalaisia, ja näistä maista palataan tällä hetkellä takaisin Suomeen aika paljon. Paluumuuttajissa on runsaasti naisia, erityisesti keski-ikäisiä, jotka ovat kenties menneet ulkomailla naimisiin ja avioeron myötä haluavat takaisin Suomeen.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja