Mainos

Naisrauhasta esitettiin vastakkaisia mielipiteitä Helsingin mielenosoituksissa

1:46

Helsingissä tänään järjestetyt kaksi mielenosoitusta sujuivat pääosin rauhallisesti. Rasismia vastustava Ei rasismia minun nimissäni -mielenilmaus järjestettiin Rautatientorilla. Maahanmuuttoa vastustava Rajat kiinni -ryhmä kokoontui Narinkkatorilla ja marssi sieltä Senaatintorille.

2:03

Rajat kiinni-ryhmän mielenosoitus keräsi Helsingin Narinkkatorille noin 150 osallistujaa. Mielenosoittajat vaativat naisrauhaa.

– Kyllä naisten puolesta huolestuttaa. Kevät tulee ja voidaan lukea varmasti paljon ikäviä uutisia, ellei tilanteeseen saada nopeasti muutosta. Väkivaltarikolliset pitäisi välittömästi käännyttää ja lopettaa turvapaikkahakemusten käsittely siihen paikkaan, vaatii mielenosoitukseen osallistunut Arto Haaja.

– Tämän kulkueen tarkoitus on se, että me ei hyväksytä kenenkään raiskauksia, ei valkoisten eikä muunmaalaisten. Suomalaisia me ei kuitenkaan voida lähettää muualle, huomauttaa Kitaksi esittäytyvä nainen.

"Pakolaiset eivät ole ongelma tässä"

Samaan aikaan Rautatientorilla järjestettiin vastamielenosoitus teemalla Ei rasismia minun nimissäni. Osallistujia oli noin pari sataa.

2:49

– Jokainen suomalaisnainen on ahdistelua ja jonkinasteista väkivaltaa valitettavasti kohdannut elämänsä aikana ja hyvä jos siihen puututaan, mutta pakolaiset eivät ole se ongelma tässä asiassa, muistuttaa mielenilmauksen kokoon kutsunut Emilia Lehtinen.

– Rasismille ei saa antaa pikkurilliä. Täytyy ymmärtää, että sen taustalla on köyhyys, sodat ja ilmastonmuutos. Nyt tuntuu siltä, että yksi jos toinen käyttää junttioikeutta tölväistä ketä tahansa vähemmistöä ja erilaista, sanoo J-P Väisänen

Molemmat mielenosoitukset sujuivat rauhallisesti. Rajat kiinni -mielenilmausta yritettiin muutamaan kertaan häiritä, mutta poliisit taltuttivat yritykset nopeasti.

Helsingin keskustassa oli häiriöitä estämässä runsaasti poliiseja. Rajat kiinni - kulkue keskustan halki Senaatintorille eteni vahvassa poliisivartiossa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.