Naiset villiintyivät! Kirjasarjan fanit haluavat yöpyä Fifty Shades of Grey -rakennuksessa

Kiinteistövälittäjän mukaan Fifty Shades of Grey -kirjan fanien käsitys todellisuudesta on hämärtynyt.

Kirjailija E.L. Jamesin kehittämä Fifty Shades of Grey -kirjasarja on täyttä fiktiota. Se ei kuitenkaan ole estänyt kirjasarjan faneja haluamasta päästä yöpymään rakennuksessa, joka toimi inspiraationa kirjasarjan päähenkilön, Christian Greyn, asunnolle.

Seattlessa sijaitsevan Escala-rakennuksen kiinteistövälittäjä Erik Mehrin mukaan kirjasarjaa fanittavat naiset eivät tunnu ymmärtävän sitä, että jos he soittavat kattohuoneiston ovikelloa, tulevassa Fifty Shades of Grey -leffassa näyttelevä Jamie Dornan ei tule avaamaan ovea. Mehrin mukaan hänen firmansa saa jatkuvasti puheluita 19–50-vuotiailta naisilta, jotka haluaisivat viettää kattohuoneistossa öitä tai vähintään päästä ottamaan kuvan rakennuksen sisällä.

Mehr ei usko, että innokkaat naiset ymmärtävät Escalan olevan asunto-osakeyhtiö, jossa oikeat asukkaat todella asuvat eikä kattohuoneistosta todellakaan löydy Christian Greyn eroottisiin leikkeihin soveltuvaa salahuonetta.

Vaikka E.L. James sai inspiraationsa Escala-rakennuksesta, otti kirjailija myös paljon vapauksia. Kirjassa rakennuksen katolla on esimerkiksi laskeutumispaikka helikopterille, vaikka tällaista ei todellisuudessa Escalan katolla ole.

Vuonna 2009 valmistuneen Escala-rakennuksen asuntojen hinnat ovat ponnahtaneet pilviin kirjasarjan ilmestyttyä, vaikka Mehrin mukaan myös parantunut taloustilanne ja Seattlen kasvava suosio ovat olleet osasyynä. Rakennuksessa on vain kuusi myymätöntä asuntoa. Useimpien hintapyyntö on noin miljoona dollaria.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat