Naiset kertovat karvanpoistosta: Olen koukussa sokerointiin!

Kysyimme lukijoiltamme, miten he hankkiutuvat eroon ihokarvoistaan. Vaikka vanha tuttu höylä keräsikin eniten ääniä, myös muilla vaihtoehdoilla oli omat kannattajansa!

Kesän tullen moni haaveilee sileästä ihosta, ja karvanpoistoon onkin kehitetty monenlaisia apuvälineitä. Mikä niistä on paras? Kysyimme asiaa lukijoiltamme!

Yli 830 vastaajasta 76 prosenttia ajeli karvansa itse halvalla ja tehokkaalla höylällä. Sokeroiminen ja vahaaminen keräsivät kumpikin noin kuusi prosenttia äänistä. Vain hieman yli kolme prosenttia kävi ammattilaisen suorittamassa karvanpoistossa.

Kaikkia karvankasvu ei haittaa: kuusi prosenttia poistanut ei ajellut karvojaan.

Miten karvoista pääsee eroon kätevästi? Lue lukijoiden vinkit!

Höylä on paras ja kivuttomin!

"Höylällä. Helppo ja nopea tehdä suihkun yhteydessä. Ei ärsytä herkkää ihoa niin paljon kuin vahaus jne. Epilaattoria olen kanssa miettinyt, mutta en ole uskaltanut kokeilla."

"Poistan karvani itseni takia, en miesten. Minulla itselläni on mukavampi olo kun ei ole säärikarvoja. Höylän kanssa se on nopeaa ja kivutonta."

"Höylällä – se on yksinkertaisesti nopein, kivuttomin ja helpoin tapa. Yleensä höylään kainalot ja sääret sekä siistin bikinirajaa. Käsivarsiani en sen sijaan höylää laisinkaan, ja reisiäkin vain harvoin, sillä näillä alueilla karvoitus on vaaleaa ja huomaamatonta. Jos olisi enemmän rahaa ja rohkeutta, niin varmasti turvautuisin ammattilaisen suorittamaan sokerointiin."

"Sääristä, reisistä, ja bikinirajasta naisille tarkoitetulla höylällä. Se on paras ja nopein tapa, eivätkä ihokarvat ala kasvaa sisäänpäin. Naamastani ajelen mm. poskivillat ja osan leuka"parrasta" ladyshaverilla. Kulmat nypin, samoin viiksikarvat. Kokeiltu on kemialliset karvanpoistoaineet joilla eivät lähteneet kuin osa karvoista – ja nekin vain osaksi. Ihoni ärsyyntyi. epilaattoria en uskalla edes ajatella koska minulla on todella herkkä iho! Harkinnassa on pankkilaina naamassani olevien parta-, ja viiksikarvojen poistamiseksi laserilla asiantuntijalla. En uskalla investoida niin kalliiseen laserlaitteeseen ellei se tehokaan todella paksuihin karvoihini? Minulla on myös todella tumma karvoitus, ja sitä on paljon... Alan kypsyä tosissani tähän ainaiseen karvojenpoistoon! Ikävää asua pohjoismaassa, jossain Kreikassa olisin ihan normaali karvoineni kaikkineni."

"Höylällä. Se on halvin, helpoin ja nopein tapa. Mutta karvat tosin kasvaa ärsyttävän nopeasti takaisin. Jos ylimääräistä rahaa olisi, niin menisin varmasti vaikkapa koko kehon karvanpoistoon, vihaan karvoja... Muualla kuin päässä!"

"Höylällä ja pinseteillä. Höylää käytän sääri- ja kainalokarvojen poistoon, pinseteillä nypin kulmakarvat ja bikinirajat. Olenkin aina miettinyt miten muut naiset ajavat intiimialueensa, mutta en ole koskaan uskaltanut kysyä... Kaikki pois, vähän sivulta vai antaa vaan rehottaa?"

"Sääret vahaan, muuten käytän höylää. Kyllähän vahaaminen sattuu, mutta tulos on ainakin pitkäkestoinen. Herkkä ihoni ei myöskään kestä jatkuvaa höyläämistä, mitä tällä karvankasvulla säärten alueella saisi olla tekemässä..."

Muita karvanpoistokikkoja

"Sokerointi on ainoa, jonka ihoni kestää. Iho pysyy sileänä ja karvattomana viisi viikkoa, jonka jälkeen poistatan jälleen hennon untuvan. Olen täydellisessä sokerikoukussa päästä varpaisiin!"

"Sokeroimalla tietenkin, koska karvat heikkenevät säännöllisellä sokeroinnilla ja toimenpide on varsin kivuton ja erittäin siisti eikä ole punoitusta. Ammattilaiset osaavat!"

"Kylmävahaliuskoilla säärikarvat. Sänki tulee harvemmin kuin höylällä vetelisi!"

"Vahaamalla. Atooppinen iho ei kestä höyläämistä, joka olisi muuten helpoin, koska sen joutuu tekemään jopa joka toinen päivä."

"Vahaus todellakin parempi, ei sänkeä eikä jatkuvaa höyläämistä. Tosin itselläni on korkea kipukynnys ja teen kaikki vahaukset itse. Helppoa, eikä tarvitse heti huolehtia, näkyykö sänki tai että kutittaisi..."

"Joko vahaus tai sokerointi, karvat pysyvät kauimmin poissa ja tulos on silein."

"Ammattilaisen käsissä on hyvä olla ja tulee siistiä jälkeä mahdollisimman pienellä kivulla. Hyvä vahaus tarkoittaa, että alapääkarvat kasvavat takaisin hitaammin."

"Valoimpulssi-käsittely vain kaksi kertaa vuodessa pitää karvat poissa."

En poista karvojani

"Mieheni ihailee minua karvaisena, eikä häpeä minua edes uimarannalla!"

"Karvankasvu vain villiintyy, mitä enempi niitä ajelee. Mikään ei ole ikävämmän tuntuista kuin sänki, joka pistelee ja kutittaa! Ihmiselle on luotu karvoja tiettyihin paikkoihin ihan syystä, ne ilmastoivat ihoa ja estävät ihoa takertumasta "iho ihoa vasten", esim. kainalossa. Kerran ajoin kainaloista, hienhaju lisääntyi valtavasti ja olo oli ikävä, kun sänki tuli jo parissa päivässä! Toki täytyy tunnustaa, että olen aika vähä- ja hentokarvainen joka puolelta, joten en tiedä, ajelisinko. jos karvoitus olisi runsasta…"

"Karvani ovat pieniä ja söpöjä."

"Ihoni on niin kuiva aina rasvauksesta huolimatta että se tulehtuu joka kerta kun ihokarvat on poistettu. Pienempi paha on pienet näkymättömät karvat kuin tulehtunut iho."

"Olen harvinaisen karvaton ollut aina, hiukset ovat paksut ja juuri muualla ei paljon karvoja ole, ei edes kainaloissa, eikä säärissä tai muualla!"

"En poista karvoja, kun minä kuulun niihin, joilla ei karvat vaan yksinkertaisesti kasva. Ei ole tuota ongelmaa, siis että karvoja pitäisi poistella."


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja