Naiset innostuivat lihaksista: Langanlaiha kauneusihanne pois muodista

Naiset ovat innostuneet treenaamisesta, Female First uutisoi. Pelkkä laihuuden tavoittelu alkaa siirtyä syrjään lihasten tieltä.

Naisen on tärkeää olla treenattu, ei laiha. Tätä mieltä on malli Daisy Lowe, joka puhuu naisille treenaamisen ilosanomasta.

– Kysymys ei ole vain siitä, että näyttää hyvältä, vaan siitä, että tuntee myös olonsa hyväksi. Olen mieluummin hyvässä kunnossa kuin laiha. Voin näin tanssia pidempään. Tunnen oloni vahvemmaksi, terveemmäksi, selkeämmäksi ja stressaan vähemmän. Olen tasapainoisempi kuin koskaan, Lowe hehkuttaa.

Personal trainer Sarah Lindsay on samaa mieltä mallin kanssa. Ammattilaisen mielestä kauneusihanne on muuttumassa terveempään suuntaan.

– Viesti siitä, että kunnossa oleminen "on uusi laiha", on upeaa. On hienoa, että Lowe ei taivu paineen alla olla laiha malli. Se on hurjan rohkaisevaa, kun mediaa on viime vuosikymmenenä hallinnut nollakoon kauneusihanne, Lindsay sanoo.

Lindsayn mielestä uusi terveempi, treenattu kauneusihanne on yleistynyt vuoden 2012 olympialaisten jälkeen, jolloin Jessica Ennisin kaltaiset naisurheilijat näyttivät naisille hyvää esimerkkiä.

– Yhä useammat naiset ovat tulleet luokseni, koska he haluavat kiinteytyä, kasvattaa lihaksia ja muuttaa vartalonsa atleettisempaan suuntaan, kun aiemmin haluttiin vain pudottaa painoa. Tämä on minusta ollut aina vähän masentavaa, Ennis sanoo.

Lindsayn mukaan Victoria's Secret -mallit ovat hyvä esimerkki mallityypistä, joka ei ole tikkulaiha.

– He ovat seksikkäitä malleja, mutta edustavat silti huippumuotia, mutta eivät sairaalla catwalk-mallien tavalla, hän sanoo.

Personal trainerin mukaan naiset ovat alkaneet tajuta, että litteää vatsaa ei voi saavuttaa aikuisiällä ilman treeniä.

– Kaikki voivat näännyttää itseään ja olla laihoja, mutta se on vaarallista eikä näytä hyvältä, Lindsay sanoo.

Lähde: Female First

Lue myös:

    Uusimmat