Naiset hurvittelevat ulkomailla maksullisten miesten kanssa – Näin ilmiö eroaa miesten seksilomista

Naisten harjoittama romanssiturismi ei ole uusi asia, mutta nyt se on noussut esiin. Tutkija Elina Penttinen raottaa ovea naisten seksimatkojen maailmaan.

– Naiset, jotka matkustavat Karibialle hankkimaan seksikokemuksia, mieltävät toiminnan lähinnä loma-ajan poikaystävän pitämiseksi. Poikaystävälle maksetaan ylläpito ja annetaan lahjoja ja rahaa, selvittää tutkija Elina Penttinen taustoja naisten seksilomille eli romanssiturismille.

Moni romanssiturismia harjoittava ei miellä itseään kaupallisen seksin harjoittajaksi.

– Tapaamiset tapahtuvat yleensä rannalla, ja vaikka niitä pidetään spontaanina romanssina molemmille, on selvää, että suhde on myös kaupallinen. Nainen maksaa miehen ylläpidon ja saa vastineeksi seksiä. Se on tietyllä tavalla vapaamuotoisempaa kuin miesten harjoittama seksiturismi.

Yhä useammalla on varaa omaan romanssiin

Naisten seksimatkojen ilmiö kuvastaa monenlaisia asioita. Penttisen mukaan on merkittävää, että romanssiturismi on siirtynyt hiljalleen kauemmas ja eksoottisempiin kohteisiin.

– Ilmiö kertoo paremmasta taloudellisesta tilanteesta. Naisilla on nykyään mahdollisuus matkustaa kauemmas ja pidemmälle. Tuloerot ja kulttuurierot kasvavat, kun mennään vaikkapa Thaimaahan tai Karibialle.

Eksotiikkaan ja kulttuurieroihin perustuva kaupankäynti on olennainen asia seksiturismissa.

– Kaupallista seksiä tarjoavat miehet myös myyvät itseään eksotiikalla – samalla periaatteella kuin miehille kohdistuvassa seksiturismissa, jossa palvelun tarjoaja on nainen.

– Miesten eksoottiseen seksuaalisuuteen kuuluu tumma iho ja seksuaalisen kyvykkyyden korostaminen suhteessa länsimaalaiseen, Penttinen listaa.

Ja mitä kauemmas menee, sitä edullisempaa poikaystävän palvelun ostaminen on.

– Siten voisi ajatella, että myös alemman keskiluokan naisilla on nyt mahdollisuus ostaa palveluja. Thaimaa ja Karibia ovat olleet peruspaikkoja, joihin on Euroopasta ja Yhdysvalloista lähdetty kokemaan satunnaisia kaupallisia suhteita.

Nainen tietää miesten motiivit

Ilmiössä näkyy naisen lisääntynyt valta vaikuttaa omaan elämäänsä. Penttinen kertoo, että lomaltaan romanssia hakeva nainen tiedostaa suhteen väliaikaisuuden.

– Miehet perustelevat asettumista seksipalvelujen tarjoajiksi sillä, että he pyrkivät hyväksikäyttämään naisia. Kaikilla miehillä ei tietenkään ole tällaista asennetta. He voivat olla esimerkiksi ihan tavallisia kalastajia, jotka tarjoavat myös seksiä, sillä se on taloudellisesti kannattavaa.

– Kun on haastateltu naisia, he kyllä tiedostavat miesten pyrkimykset hurmata rahan vuoksi, ja se onkin heidän fantasiansa. Lomalla voi kokea ajanvieton naistenmiehen kanssa ja leikkiä sitä hurmatuksi tulevan osaa. Ja taloudellinen asema antaa siihen mahdollisuuden.

– Keski-ikäinen nelikymppinen tai siitä vanhempi nainen tietää jo mitä haluaa. Hän käy töissä, hänellä on omaa rahaa ja oma elämä. Sitä kautta hän pystyy myös asettamaan lomasuhteelle tarkat rajat; haluan tätä ja tätä, me seurustelemme nämä ja nämä ajat. Romanssiturismissa nainen välttää tunnevelvoitteet ja sitoutumisen.

Romanssiturismi on aikuisten naisten ilmiö

Naisten harjoittama seksiturismi kulminoituu erityisesti yli 40-vuotiaisiin naisiin. Penttinen toteaa, että nuorempien, parikymppisten naisten seksuaalisuuden ilmenemismuoto ei välttämättä tarkoita sitä, että ostetaan mies rannalta.

– Seksiturismi on naisille mahdollisuus toteuttaa omia seksuaalisia fantasioitaan eksoottisesta ja eroottisesta miehestä. Taloudellinen asema tarjoaa tämän mahdollisuuden nykyään yhä useammalle naiselle.


Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja