Naiset Dome Karukosken elokuvan käsikirjoittajina: Tuntemattoman rohkaisu antoi voimaa

AVAn sivuilla julkaistaan parhaita paloja tarinoista, joita naiset ovat kertoneet Dome Karukosken ohjaamaa Valtatie 13 -elokuvaa varten.

Valtatie 13 -elokuva on lyhytelokuva, joka kertoo suomalaisista naisista ja heidän matkastaan. Tuon matkan varrella on kerrottu jo tarinoita, joista ei suuria tunteita puutu.

Valtatie 13 -lyhytelokuvan käsikirjoitukseen voi osallistua kuka tahansa. Kertomukset voivat päästä mukaan elokuvaan.

"On aika lähteä kohti omaa elämää, pois täältä pienestä kylästä"

"Onnea nyt sitten opiskeluun. Koeta pärjätä."

Nyökkään ja heilautan kättäni sulkiessani auton oven. Isä ei pitkitä hyvästejä. Tässä se nyt on. On aika lähteä kohti omaa elämää, pois täältä pienestä kylästä.

Ensimmäinen ajatukseni on, ettei minusta ole tähän. Aikaisemmin kotoa pois muuttaminen tuntui suurelta unelmalta, mutta nyt lähdön ollessa konkreettisesti käsillä, tunnen kaikkea muuta kuin riemua ja odotusta.

Linja-autossa on hiljaista, kun nousen sinne laukkuineni. Ainoastaan muutama muu matkustaja menossa kohti Jyväskylää näin kaukaa. Valitsen paikkani ja istun alas. Jännitys ja ahdistus kiemurtelevat vatsassani. Mietin, pystynkö tähän.

Katseeni osuu edessä olevaan penkkiin, jonka selkämykseen joku mustan tussin omistaja on taiteillut keppikirjaimin kaksi sanaa: Selviät kyllä.

Tuhrija saa kaiken kiitollisuuteni, kun sanat nostattavat hymyn huulilleni ja epäuskoiset kyyneleet silmiini. Se ei varmasti ole mikään jumalallinen viesti, mutta juuri sen rohkaisun tarvitsin, ja uskon näihin sanoihin.

Jonna

"Seinien välistä löytyi vanhoja sota-ajan rakkauskirjeitä"

Olin menossa naisystävieni kanssa katsastamaan Kouvolan yöelämää. Jättäydyin kuitenkin porukasta kesken matkan aikeissa mennä kotiin. Istahdin kadunreunaan lähettämään tekstiviestiä. Mies käveli ohi, mutta kääntyi takaisin. Hän houkutteli baariin.

Vielä sen jälkeenkin hän soitteli, mutta en vastannut. Sitkeästi mies jaksoi yrittää, ja niin suostuin uuteen tapaamiseen. Mies asui pääkaupunkiseudulla, mutta oli Kouvolassa, koska oli ostanut vanhan ränsistyneen mökin Kouvolan liepeiltä.

Myöhemmin remonttia tehdessämme löysimme seinien välistä vanhoja sota-ajan rakkauskirjeitä, joita luin itkien. Saimme selville, että mökki on kuulunut aikanaan sukulaisilleni. Kaikista myytävänä olevista taloista hän osti juuri sen ja tapasimme kadulla! Lopputuloksena kuului hääkellojen soitto.

Voiko tämä olla sattumaa?

Talma

Tarinasi voi päästä elokuvaan!

Haluamme kuulla kokemuksista, jotka ovat tehneet sinut onnelliseksi. Ne voivat olla koskettavia selviytymistarinoita, villejä rakkauskertomuksia, hulluttelua ja hölmöilyä tai elämän käännekohtia.

Haluamme myös sinut mukaan käsikirjoittamaan, joten kerro oma tarinasi tai esittele meille ystäväsi, jolla on kiinnostava juttu jaettavana. Kertomuksesi voi päästä mukaan elokuvaan.

Kuvat: Shutterstock

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja