Naisellisen pitkät kesähiukset sinettipidennyksillä

Pitkät hiukset ovat monen naisen haave. Sinettipidennyksillä upeat hiukset saa helposti.

Kun Nina harmitteli Bombòn kampaajalle Tanja Mikkolalle, etteivät omat luonnonkiharat hiukset kasva kuin tiettyyn mittaan, kampaaja ehdotti Ninalle helppoa kesätukkaa. Sineteillä tehty pidennys olisi helppo valinta naiselle, joka ei ollut tottunut laittamaan hiuksiaan.

– Aikaisemmin minulla oli ollut lettiin ommeltu pidennys, mutta nämä nuudelipidennykset painoivat suihkussa. Sinettihiustenpidennykset sopivat naiselle, joka ei ole tottunut hiusten jatkuvaan muotoiluun, Nina iloitsi.

Nina halusi hiuksiinsa rutkasti lisää pituutta. Mikkola kiinnitti hiuksiin 50 kappaletta 50 sentin mittaisia pidennyshiuksia ja 25 kappaletta 30 sentin mittaisia pidennyshiuksia.

– Koska pidennyksen ja oman hiuksen välillä oli iso pituusero, eripituisilla sinettihiuksilla mahdollistettiin luonnollinen lopputulos, Mikkola kertoo.

Mikkola valitsi sinettipidennyksen, sillä se laskeutuu luonnollisemmin kuin esimerkiksi teippipidennys. Omiin hiuksiinsa parhaiten sopivan pidennystekniikan tietää parhaiten kampaaja.

– Hiusten oma pituus sekä paksuus vaikuttavat lopputulokseen, Mikkola sanoo.

Sinettihiuksen puolesta puhuu muun muassa huomaamattomuus. Riisinjyvän kokoinen sinetti ei näy esimerkiksi hiusten kiinni ollessa niin paljon kuin muut pidennykset. Sinettitekniikka sopii myös hiusten tuuhennokseen, jolloin sinettejä laitetaan hiuksiin yleensä noin 15-50 kappaletta.

Pidennyshiuksina käytettiin Simply Natural -pidennyshiuksia, joille on myönnetty Euroopan Unionin GSP-todistus. Todistus myönnetään tuotteelle, joka parantaa tai kehittää taloudellista kasvua kehitysmaissa. Hiuksensa myyvä ihminen saa hiuksistaan joko rahallisen korvauksen tai kirkollisia palveluksia, joilla on kehitysmaiden ihmisten elämässä hyvin tärkeä rooli.

Huolla oikein pidennyshiuksia

Nina kertoo, että uudet sinettipidennykset tuntuvat päässä melkein kuin omilta hiuksilta. Kihartava ja boheemi look on ihanan kesäinen.

– Ainoa ero on, että kuivaus kestää pidempään. Pitkät hiukset kuivuvat hitaasti. Ensin varoin pituutta, mutta äkkiä tähän tottuu. Olo on nyt naisellisempi.

Nina hoitaa pidennyshiuksiaan pidennyshiuksille tarkoitetulla harjalla ja shampoolla. Hoitoainetta tulee käyttää hiuksiin varoen sinettikohtaa, ettei sinetti murene.

Pidennyshiuksia suositellaan harjattavan ainakin kahdesti päivässä, ja muotoiluaineena kannattaa suosia mahdollisimman vähän alkoholia sisältäviä tuotteita. Sinetit saattavat vaurioitua myös kuumia muotoilulaitteita käytettäessä.

Hiukset pysyvät hyvässä kunnossa, kun ne sitoo kiinni nukkumaan tai uimaan mennessä. Märillä pidennyshiuksilla ei sovi mennä nukkumaan.

Hyvä hoito on tärkeää paitsi pidennyksen, myös omien hiusten kunnon vuoksi.

– Pidennys ei tuhoa omaa hiusta, mutta hiuksen kulumista on havaittu riippuen hiuksen omasta kunnosta. Mitä huonompikuntoinen hius on, sitä enemmän haurastumista on havaittu hiuksen latva-alueella, Mikkola kertoo.

Sinettihiuksista on iloa noin neljäksi kuukaudeksi. Jos pidennyshius on hyvin pidetty ja hoidettu, pidennyksen voi laittaa uudestaan uusimalla pidennyshiuksen sinetit.

Teksti: MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Lähde: Simply Hair, Tommi Kinnunen, bombon.fi

Kuvat: Leena Salo, Nina Talmén

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja